Zin om ons team te vervoegen? Wij zoeken een interieuradviseur/toonzaalverkoper

Granieten werkblad keuken detail

Kiezen tussen een eikenhouten of natuurstenen werkblad

In een keuken wordt geleefd. Dagelijks werkt u er meermaals met verse producten, messen en hete pannen. Het spreekt dan ook voor zich dat u best niet te licht gaat over de keuze van het werkblad. Uw keuken moet namelijk voldoen aan een aantal eisen; het moet makkelijk te onderhouden zijn en aan de nodige warmte, vochtigheid en vlekken kunnen weerstaan.

Niemand wil een keuken waarbij constant moet gevreesd worden iets onherroepelijk stuk of vuil te maken. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, zetten wij bij de Bosbeke alvast graag even een aantal zaken op een rij over de materialen die u terugvindt in onze keukerealisaties

Kiezen tussen een eikenhouten of natuurstenen werkblad 1

Bij de Bosbeke kiest u voor hout of natuursteen

Wanneer u een beroep doet op de Bosbeke, dan kiest u voor duurzame en natuurlijke materialen. Voor de vervaardiging van onze keukens gebruiken wij namelijk enkel massieve Franse eik en natuursteen.

Voor onze werkbladen bieden wij zowel de warme look van eikenhout als de stevige veelzijdigheid van natuursteen. Beide materialen hebben hun specifieke eigenschappen en die gaan in veel gevallen de doorslag geven wanneer iemand voor de keuze gesteld wordt. Al onze materialen zijn uiteraard onderworpen aan een kwaliteitstest en voldoen aan onze strengste eisen op vlak van duurzaamheid en onderhoud.

Een eikenhouten werkblad in de keuken

Bij de Bosbeke brengen we hout tot leven. Al onze keukens en meubels worden op maat vervaardigd uit massief eikenhout. Deze duurzame houtsoort wordt vervolgens grondig behandeld met een hoogwaardige olie en zo bestand gemaakt tegen warmte, krassen en intrekkend vocht en vuil. Bovendien bepaalt de kleur van deze olie ook de uiteindelijke kleur van de keuken.

Wanneer u een keuken zoekt met een warme natuurlijke uitstraling, dan opteert u best voor een houten werkblad. Natuurlijk is niet elke houtsoort geschikt om te dienen als basis voor een keukenwerkblad. Daarom koze wij voor Europese eik. Deze houtsoort beschikt namelijk over de perfecte dichtheid. Wanneer deze verder behandeld wordt, zult u er vele jaren kunnen van genieten in uw keuken.

De levensduur van het hout kan verder verlengd worden door een aantal keer per jaar de speciale behandeling te herhalen. Wanneer u dit doet, zult u zien dat u zorgeloos aan de slag kan en krassen of vuil geen kans krijgen. In het slechtste geval kan bovendien geopteerd worden om het eikenhouten werkblad op te schuren, waardoor beschadigingen weggewerkt kunnen worden. Enkele handige onderhoudstips vindt u alvast in deze blogpost

Kiezen tussen een eikenhouten of natuurstenen werkblad 2

Kiezen voor een natuurstenen werkblad

Wanneer u op zoek bent naar een meer moderne en luxueuze look, dan kunt u kiezen voor een natuurstenen werkblad. Dit duurzame materiaal vereist minder onderhoud dan haar houten variant en is over het algemeen ook beter bestand tegen krassen en warmte.

De combinatie tussen eikenhout en natuursteen kan verschillende stijlen en smaken aan, gaande van modern tot klassiek. Bovendien is het enige wat u bij het onderhoud in gedachten moet houden het vermijden van bijtende of schuurende schoonmaakproducten. Zorg er wel voor dat de steen niet te lang in contact komt met te hete potten en pannen. Te lange blootstelling aan hoge temperaturen kan namelijk verkleuring met zich meebrengen.

Uw nieuwe keuken bij de Bosbeke

Geïnteresseerd in een keuken met eikenhouten of natuurstenen werkblad? Of heeft u advies op maat nodig bij het maken van de keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met het creatieve team van de Bosbeke. Wij luisteren graag naar uw wensen en werken een voorstel op maat uit. Bij de Bosbeke wordt u steeds bijgestaan met raad en daad.

Vul het formulier hieronder in, of contacteer ons telefonisch via  051 304 331.

De Bosbeke Ingelmunster: massief eiken vakmanschap

De Bosbeke verzorgt al het meubelschrijnwerk voor je woning. Welke stijl je ook verkiest, bij ons kan je terecht voor een totaalconcept- van keukens en binnendeuren tot tafels, kasten en dressings. Al ons maatwerk wordt vervaardigd uit massieve, Europese eik van topkwaliteit. We zorgen dat het plaatje volledig klopt: zo realiseren we samen het interieur van uw dromen!

Bekijk ook onze andere tips...

Folder De Bosbeke

Wil je in alle rust meer weten over ons en hoe wij te werk gaan? Download onze folder, en laat je inspireren op elk moment. Geen internetconnectie nodig!