Zin om ons team te vervoegen? Wij zoeken een interieuradviseur/toonzaalverkoper

Het verhaal van de Bosbeke

De Bosbeke: passie voor hout

Passie voor hout

Het verhaal van de Bosbeke in Ingelmunster begint bij vier broers met een gedeelde passie voor hout. In 1962 richtten ze een zetelfabriek op waar voorheen café de Bosbeke stond. Zetelfabriek de Bosbeke was geboren en huisvestte het atelier van Etienne, Guido, Maurice en Wilfried Callewaert in de Rozestraat.

Toen al werkten ze het liefst met eikenhout en dat is nog steeds zo. Alleen het eindproduct wijzigde. Zo hebben zetels intussen plaats geruimd voor op maat gemaakte keukens, badkamers, dressings, deuren en tafels.

Duurzame massieve eik

Vandaag wordt de Bosbeke nog steeds geleid door vier Callewaerts. De huidige generatie bestaat uit twee duo’s/neven: Dirk, Robrecht, Kris en Andy. Ze groeiden op tussen de eiken boomstammen en de schaafbanken. En je gelooft het nooit: maar dat is nog steeds hun favoriete werkplek.

Elk meubel, elke keuken van de Bosbeke wordt vervaardigd uit massieve Europese eik. De Bosbeke hecht veel belang aan kwaliteit en herkomst van haar materialen. Alles wordt dan ook eerst uitvoerig getest op zijn duurzaamheid en moet voldoen aan de strengste kwaliteitseisen.

Kris Callewaert

“Weet je wat een eik zo waardevol maakt? Hij groeit zeer traag. Terwijl bijvoorbeeld een populier na enkele jaren al metershoog is, is een jonge eik nog een schamper boompje. Die trage groei is wat hem nadien zo sterk maakt: een eik heeft een stevige kern. Brede wortels. En de jaarringen liggen heel dicht bij elkaar. Wel, wij bekijken ons bedrijf op dezelfde manier. We dromen dus niet van een snelle groei. Wat we doen, doen we in de eerste plaats goed. Met de goeie mensen.

 

Kris Callewaert, de Bosbeke

Meer weten over ons?

Doe inspiratie op

Over de Bosbeke 1

Bezoek onze showroom

We kunnen nog zoveel mooie foto’s nemen, maar ons vakmanschap voel je pas echt als je binnenspringt in onze showroom in Ingelmunster. We tonen je graag onze eerdere realisaties en lichten je graag toe hoe we te werk gaan. Wil je er zeker van zijn dat we alle tijd voor je kunnen uittrekken? Maak dan een afspraak.

Download onze folder of vraag het inspiratieboek aan

Wil je in alle rust meer weten over ons en hoe wij te werk gaan? Download onze folder of vraag ons inspiratieboek aan en laat je inspireren op elk moment. Geen internetconnectie nodig!

Folder De Bosbeke

Laat je inspireren