Zin om ons team te vervoegen? Wij zoeken een interieuradviseur/toonzaalverkoper

Landelijk eiken keukeneiland

Tips en tricks om je massief eiken keuken te onderhouden

Heb je een houten keuken en is het tijd om deze te poetsen? Hout is een product van de natuur en heeft dus niet veel onderhoud nodig. Om je te helpen je massief eiken keuken te onderhouden, geven we je graag enkele tips en tricks mee.

Schoonmaakproducten voor de houten keuken

Een houten keuken heeft geen groot onderhoud of stevige producten nodig. Een zachte natuurzeep is voldoende om de massieve eik te reinigen. Gebruik zeker en vast geen sterkte schoonmaakmiddelen zoals bleekwater of chloor en geen middelen op basis van was of schuurmiddelen. Anders zal je de eik beschadigen en doen verkleuren.

De massief eiken keuken reinigen

Om de massief eiken keuken te poetsen, gebruik je best een zeemvel, spons of een zachte doek. Let op met microvezeldoekjes: deze doekjes bevatten minuscule schuurdeeltjes die op bepaalde materialen kunnen krassen.

Zorg ervoor dat je doek vochtig is tijdens het schoonmaken, maar niet té nat om het hout niet te beschadigen. Wrijf met de doek altijd in de richting van de houtnerf, zodat eventueel aanwezig vuil uit de poriën gewreven wordt. Wrijf na het schoonmaken het hout meteen weer droog. Zo voorkom je dat vocht in het hout trekt.

Een houten keuken in een vochtige omgeving

Hout is een natuurproduct en dus erg levendig. Om te voorkomen dat de houten keuken begint uit te zetten, het hout kraakt of je plekken creëert, mag de keuken niet aan extreme vochtschommelingen worden blootgesteld.

Hoe kan je vochtigheid in jouw massieve keuken voorkomen?

  1. Zet bij het koken altijd de dampkap aan en zorg voor voldoende ventilatie.
  2. Wrijf na het koken de houten keukendelen die vochtig geworden zijn, direct droog om te voorkomen dat ze later door uitzetting worden beschadigd.
  3. Laat nooit een hete oven of vaatwasser te lang openstaan. Door de extreme warme vochtigheid kan dit onherstelbare schade aan eiken kasten of lades veroorzaken.
  4. Plaats apparaten die hete stoom afgeven, zoals een waterkoker, niet onder een kast.
De Bosbeke Ingelmunster: massief eiken vakmanschap

De Bosbeke verzorgt al het meubelschrijnwerk voor je woning. Welke stijl je ook verkiest, bij ons kan je terecht voor een totaalconcept- van keukens en binnendeuren tot tafels, kasten en dressings. Al ons maatwerk wordt vervaardigd uit massieve, Europese eik van topkwaliteit. We zorgen dat het plaatje volledig klopt: zo realiseren we samen het interieur van uw dromen!

Bekijk ook onze andere tips...

Folder De Bosbeke

Wil je in alle rust meer weten over ons en hoe wij te werk gaan? Download onze folder, en laat je inspireren op elk moment. Geen internetconnectie nodig!