Zin om ons team te vervoegen? Wij zoeken een interieuradviseur/toonzaalverkoper

Detail eiken keukenkast

Waarom kiezen voor massieve eik?

Bij de Bosbeke vervaardigen we al drie generaties lang meubels op maat uit het meest kwaliteitsvolle massief eikenhout.

Maar waarom kiezen we voor massief hout? Wat zijn precies de voordelen? Is massief hout wel makkelijk te onderhouden en waarin blinkt het massieve eikenhout dat wij gebruiken nu eigenlijk uit?

De voordelen van massief hout

Massief hout is enorm veelzijdig. Het hout is makkelijk te bewerken, buigen en draaien. Het is daarom perfect voor het vervaardigen van meubelen op maat.

Daarnaast is massief hout uniek. Geen twee bomen hebben dezelfde nerfstructuur, noesten of tekening. Dit zorgt ervoor dat geen enkel meubel er hetzelfde uitziet. Die unieke structuur en de uitstraling van het hout geven je meubel een extra dimensie. Je meubel ziet er niet alleen goed uit, het voelt ook natuurlijk en sterk aan. Door massief hout te behandelen met kwalitatieve olie komt deze eigenheid nog sterker naar voor. 

Behandeld massief hout is bovendien relatief makkelijk te herstellen en onderhouden. Daarmee ontkrachten we meteen een hardnekkige mythe: massief hout is niet per se lastig schoon te houden. Wanneer je massief houten meubel goed werd behandeld, zijn vlekken, kringen en kleine deuken makkelijk te behandelen!

Stephen Fry

“Deze tafel is geen tafel, ze is een tafel aan het zijn.”

Het is een citaat van de Engelse Stephen Fry in het programma ‘Alleen Elvis blijft bestaan’. Eigenlijk legt hij met deze eenvoudige zin uit wat de essentie van duurzaamheid is: ervoor zorgen dat grondstoffen steeds opnieuw gebruikt kunnen worden.

Een houtsoort als eik is hiervoor uiterst geschikt. De massieve eik die vandaag in ons atelier bewerkt wordt om er jouw houten keuken of tafel uit te vervaardigen, kan binnen honderden jaren perfect opnieuw worden gebruikt om er een stoel, raam of deur van te maken.

Daarom maken wij zelden compromissen en blijven wij bij de Bosbeke trouw aan het gebruik van massieve eik tot in het kleinste detail.

Uw massief houten meubel op maat

Bij de Bosbeke kunnen we elke stijl – van landelijk tot strak – en elk type meubel aan: van binnendeuren, tot tafels, keukens of dressings. Alles kan aangepast worden aan jouw wens!

Aangezien elk stuk hout een unieke look and feel heeft, is ook elk houten meubel enig in zijn soort. Bovendien denkt ons ervaren ontwerpteam steeds in functie van de klant en de eindbestemming van het meubel.

Elke klant, elk huis, elke ruimte heeft zijn eigen smaak, sfeer en stijl. Daaraan passen we elk ontwerp aan.

De Bosbeke Ingelmunster: massief eiken vakmanschap

De Bosbeke verzorgt al het meubelschrijnwerk voor je woning. Welke stijl je ook verkiest, bij ons kan je terecht voor een totaalconcept- van keukens en binnendeuren tot tafels, kasten en dressings. Al ons maatwerk wordt vervaardigd uit massieve, Europese eik van topkwaliteit. We zorgen dat het plaatje volledig klopt: zo realiseren we samen het interieur van uw dromen!

Bekijk ook onze andere tips...

Folder De Bosbeke

Wil je in alle rust meer weten over ons en hoe wij te werk gaan? Download onze folder, en laat je inspireren op elk moment. Geen internetconnectie nodig!