Boomzagerij De Bosbeke

Waarom kiezen voor massief hout?

Bij de Bosbeke vervaardigen we al drie generaties lang uw meubels volledig op maat en dat uit het meest kwaliteitsvolle massief eikenhout.

Maar waarom kiezen we voor massief hout? Wat zijn precies de voordelen? Is massief hout wel makkelijk te onderhouden en waarin blinkt het massieve eikenhout dat wij gebruiken nu eigenlijk uit? We doen het hier graag voor u uit de doeken.

Wat is massief hout?

Het antwoord op de vraag ‘Wat is massief hout?’ Is eigenlijk heel simpel: een massief houten meubel is een meubel dat enkel en alleen uit hout werd vervaardigd. Dit kan zowel een keukenbadkamermeubel of binnendeuren zijn. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

De voordelen van massief hout

Massief hout heeft verschillende voordelen, maar wij proberen hier de belangrijkste voor u op te sommen. 
Eerst en vooral is massief hout enorm veelzijdig. Het hout is makkelijk te bewerken, buigen en draaien. Massief hout is dan ook perfect voor het vervaardigen van meubelen op maat.

Daarnaast komt de eigenheid van het hout sterk naar voor. Geen twee bomen hebben dan ook dezelfde nerfstructuur, noesten of tekening. Dit zorgt ervoor dat geen twee meubelen er precies hetzelfde uitzien.

De unieke structuur en uitstraling van het hout geven uw meubel bovendien een extra dimensie. Uw meubel ziet er niet alleen goed uit, het voelt ook natuurlijk, sterk en uniek aan. Door massief hout te behandelen met kwalitatieve olie komt deze eigenheid nog sterker naar voor. 

Behandeld massief hout is bovendien relatief makkelijk te herstellen en onderhouden. Daarmee ontkrachten we ook meteen een hardnekkige mythe. Massief hout is niet per se lastig schoon te houden. Wanneer uw massief houten meubel goed werd behandeld, wat bij de Bosbeke steeds het geval is, dan zijn vlekken, kringen en kleine deuken makkelijk te behandelen.

Het massief hout dat we bij de Bosbeke gebruiken

Bij de Bosbeke werken we al sinds 1962 vol passie aan uw houten meubelen op maat. Om de meest duurzame meubelen af te leveren, doen we sinds jaar en dag beroep op massieve Europese eik van topkwaliteit. Daarnaast behandelen we ons hout uitvoerig en onderwerpen we het aan strenge kwaliteitscontroles.

Zonder kwaliteitsvol hout geen meubel van topkwaliteit. Dat spreekt voor zich. Daarom hechten we bij de Bosbeke het allergrootste belang aan de herkomst van onze materialen. Wij beroepen ons dan ook enkel op de meest betrouwbare leveranciers waarmee we een jarenlange vertrouwensband opgebouwd hebben.

De Europese eik die de Bosbeke verkiest, staat voornamelijk bekend voor zijn sterkte en duurzaamheid. De houtsoort’s eerder zachte structuur zorgt ervoor dat de mogelijke toepassingen eindeloos zijn, terwijl de mooie lichte kleur warmte uitstraalt. Uw massief eikenhouten meubelen worden gegarandeerd een blikvanger in uw woning.

Uw massief houten meubel op maat

Bij de Bosbeke kunnen we elke stijl – van landelijk tot strak – en elk type meubel aan: van binnendeuren, tot unieke tafels, keukens of dressings. Alles kan aangepast worden aan uw wens en volledig op maat gemaakt worden,
zowel op een ambachtelijke, als op een moderne manier.

Aangezien elk stuk hout een unieke look and feel heeft, is ook elk houten meubel enig in zijn soort. Bovendien denkt ons ervaren ontwerpteam steeds in functie van de klant en de eindbestemming van het meubel.
Elke klant, elk huis, elke ruimte heeft zijn eigen smaak, sfeer en stijl. Daaraan passen we elk ontwerp aan.

De Bosbeke Ingelmunster: massief eiken vakmanschap

De Bosbeke verzorgt al het meubelschrijnwerk voor je woning. Welke stijl je ook verkiest, bij ons kan je terecht voor een totaalconcept- van keukens en binnendeuren tot tafels, kasten en dressings. Al ons maatwerk wordt vervaardigd uit massieve, Europese eik van topkwaliteit. We zorgen dat het plaatje volledig klopt: zo realiseren we samen het interieur van uw dromen!

Bekijk ook onze andere tips...

Eikenhouten keuken met eethoek

Eiken boekenkast op maat

Een mooie, stijlvolle boekenkast op maat is een sfeermaker in huis en bovendien erg praktisch. In een grote boekenkast kunt u accessoires etaleren, boeken verzamelen, verlichting integreren

Lees verder »
Folder De Bosbeke

Wil je in alle rust meer weten over ons en hoe wij te werk gaan? Download onze folder, en laat je inspireren op elk moment. Geen internetconnectie nodig!