Witte landelijke keuken

Qu’est-ce qui rend le chêne aussi durable ?

Hout vind je in allerlei maten, soorten, geuren en kleuren. De ene houtsoort is al geschikter dan de andere om er meubelen uit te vervaardigen. Bij de Bosbeke kiezen we bewust voor eik, meer bepaald chêne européen. Maar waarom is eikenhout nu zo geschikt voor meubelen? En is het een essence durable

Une essence durable, c’est quoi ? 

Houtsoorten worden beoordeeld op de mate waarin ze kunnen weerstaan aan vocht en andere ongunstige omstandigheden. Bij de Bosbeke behandelen we ons massief hout grondig:

  1. We drogen ons eikenhout in twee fases. Een eerste, trage fase waarin het hout zes maand lang gedroogd wordt aan de lucht. In de tweede fase drogen we het hout in een speciale droogkamer, waar het sneller droogt.
  2. Het hout wordt behandeld met de juiste kwalitatieve olie, om vocht geen kans te geven het hout binnen te dringen. Het kleur van de olie kan je bovendien zelf kiezen!

Les avantages du chêne traité

Wanneer het massieve Europese eikenhout gedroogd en behandeld is, dan is het zeer makkelijk te bewerken. Dit zorgt ervoor dat het perfect is om er meubelen mee te maken. Het hout is na behandeling eenvoudig te lijmen, beitsen en af te werken.

Massieve eik zorgt voor een warme sfeer en kan goed gecombineerd worden met andere materialen. Dit maakt van eikenhout een unieke grondstof om je interieur mee in te richten. 

Eikenhouten meubels op maat bij de Bosbeke

Ben je op zoek naar een kast, binnendeur, badkamermeubel of keuken uit massief Europese eik? Aarzel dan niet om ons ontwerpteam aan het werk te zetten!

De Bosbeke Ingelmunster: massief eiken vakmanschap

De Bosbeke se charge de toute l’ébénisterie pour votre habitation. Quel que soit votre style de prédilection, vous pouvez vous adresser à nous pour la création d’un concept complet, allant des cuisines aux portes intérieures, en passant par les tables, les armoires et les dressings. Toutes nos réalisations sur mesure sont fabriquées en chêne massif européen de qualité supérieure. Nous veillons à ce que l’ensemble soit cohérent en concevant ensemble l'intérieur de vos rêves !

Bekijk ook onze andere tips...

Eikenhouten keuken met eethoek

Eiken boekenkast op maat

Een mooie, stijlvolle boekenkast op maat is een sfeermaker in huis en bovendien erg praktisch. In een grote boekenkast kunt u accessoires etaleren, boeken verzamelen, verlichting integreren

Lisez la suite »
Folder De Bosbeke

Vous voulez en savoir plus sur nous et sur notre méthode de travail ? Téléchargez notre brochure et inspirez-vous à n’importe quel moment, sans connexion Internet !