Zin om ons team te vervoegen? Wij zoeken een eiken keuken- en meubelplaatser

Witte landelijke keuken

Wat maakt eikenhout zo duurzaam?

Hout vind je in allerlei maten, soorten, geuren en kleuren. De ene houtsoort is al geschikter dan de andere om er meubelen uit te vervaardigen. Bij de Bosbeke kiezen we bewust voor eik, meer bepaald Europese eik. Maar waarom is eikenhout nu zo geschikt voor meubelen? En is het een duurzame houtsoort

Een duurzame houtsoort, wat betekent dat? 

Houtsoorten worden beoordeeld op de mate waarin ze kunnen weerstaan aan vocht en andere ongunstige omstandigheden. Bij de Bosbeke behandelen we ons massief hout grondig:

  1. We drogen ons eikenhout in twee fases. Een eerste, trage fase waarin het hout zes maand lang gedroogd wordt aan de lucht. In de tweede fase drogen we het hout in een speciale droogkamer, waar het sneller droogt.
  2. Het hout wordt behandeld met de juiste kwalitatieve olie, om vocht geen kans te geven het hout binnen te dringen. Het kleur van de olie kan je bovendien zelf kiezen!

De voordelen van behandeld eikenhout

Wanneer het massieve Europese eikenhout gedroogd en behandeld is, dan is het zeer makkelijk te bewerken. Dit zorgt ervoor dat het perfect is om er meubelen mee te maken. Het hout is na behandeling eenvoudig te lijmen, beitsen en af te werken.

Massieve eik zorgt voor een warme sfeer en kan goed gecombineerd worden met andere materialen. Dit maakt van eikenhout een unieke grondstof om je interieur mee in te richten. 

Eikenhouten meubels op maat bij de Bosbeke

Ben je op zoek naar een kast, binnendeur, badkamermeubel of keuken uit massief Europese eik? Aarzel dan niet om ons ontwerpteam aan het werk te zetten!

De Bosbeke Ingelmunster: massief eiken vakmanschap

De Bosbeke verzorgt al het meubelschrijnwerk voor je woning. Welke stijl je ook verkiest, bij ons kan je terecht voor een totaalconcept- van keukens en binnendeuren tot tafels, kasten en dressings. Al ons maatwerk wordt vervaardigd uit massieve, Europese eik van topkwaliteit. We zorgen dat het plaatje volledig klopt: zo realiseren we samen het interieur van uw dromen!

Bekijk ook onze andere tips...

Folder De Bosbeke

Wil je in alle rust meer weten over ons en hoe wij te werk gaan? Download onze folder, en laat je inspireren op elk moment. Geen internetconnectie nodig!