Op 31 oktober en 2 november is de Bosbeke gesloten.

Het verhaal van de Bosbeke

De Bosbeke: passie voor hout

Une passion pour le bois

Het verhaal van de Bosbeke in Ingelmunster begint bij vier broers met een gedeelde passie voor hout. In 1962 richtten ze een zetelfabriek op waar voorheen café de Bosbeke stond. Zetelfabriek de Bosbeke was geboren en huisvestte het atelier van Etienne, Guido, Maurice en Wilfried Callewaert in de Rozestraat.

Toen al werkten ze het liefst met eikenhout en dat is nog steeds zo. Alleen het eindproduct wijzigde. Zo hebben zetels intussen plaats geruimd voor op maat gemaakte cuisines, salles de bains, des dressings, des portes et à des tables sur mesure.

Le chêne massif durable

Vandaag wordt de Bosbeke nog steeds geleid door vier Callewaerts. De huidige generatie bestaat uit twee duo’s/neven: Dirk, Robrecht, Kris en Andy. Ze groeiden op tussen de eiken boomstammen en de schaafbanken. En je gelooft het nooit: maar dat is nog steeds hun favoriete werkplek.

Elk meubel, elke keuken van de Bosbeke wordt vervaardigd uit massieve Europese eik. De Bosbeke hecht veel belang aan kwaliteit en herkomst van haar materialen. Alles wordt dan ook eerst uitvoerig getest op zijn duurzaamheid en moet voldoen aan de strengste kwaliteitseisen.

Kris Callewaert

“Weet je wat een eik zo waardevol maakt? Hij groeit zeer traag. Terwijl bijvoorbeeld een populier na enkele jaren al metershoog is, is een jonge eik nog een schamper boompje. Die trage groei is wat hem nadien zo sterk maakt: een eik heeft een stevige kern. Brede wortels. En de jaarringen liggen heel dicht bij elkaar. Wel, wij bekijken ons bedrijf op dezelfde manier. We dromen dus niet van een snelle groei. Wat we doen, doen we in de eerste plaats goed. Met de goeie mensen.

 

Kris Callewaert, de Bosbeke

Meer weten over ons?

Inspirez-vous

Over de Bosbeke 1

Venez visiter notre salle d’exposition

We kunnen nog zoveel mooie foto’s nemen, maar ons vakmanschap voel je pas echt als je binnenspringt in onze showroom in Ingelmunster. We tonen je graag onze eerdere realisaties en lichten je graag toe hoe we te werk gaan. Wil je er zeker van zijn dat we alle tijd voor je kunnen uittrekken? Maak dan een afspraak.

Téléchargez notre brochure ou demandez le livre d’inspiration

Vous souhaitez en savoir plus sur nous et sur la manière dont nous travaillons en toute tranquillité ? Téléchargez notre brochure ou demandez notre livre d’inspiration et laissez-vous inspirer à tout moment. Pas besoin d’une connexion internet !

Folder De Bosbeke

Laissez-vous inspirer