Zin om ons team te vervoegen? Wij zoeken een interieuradviseur/toonzaalverkoper

Keuken met keukeneiland in eik

De ideale afmetingen bepalen van uw keukeneiland

Velen dromen van een ruime keuken met een groot keukeneiland. Het lijkt onlosmakelijk verbonden met het concept “moderne keuken”. Het is een eenvoudige wens, maar wat zijn nu precies de ideale afmetingen van zo’n keukeneiland? Wat indien u niet over voldoende ruimte beschikt? Is een keukeneiland dan wel de moeite? Dat is wat wij bij de Bosbeke hieronder voor u uit de doeken doen.

De beschikbare ruimte in uw keuken

Laat ons bij het begin beginnen. De belangrijkste vereiste voor een keukeneiland is natuurlijk de beschikbare ruimte. Wie per se een kookeiland wil plaatsen in een té kleine ruimte, zal eindigen met een onpraktische keuken die er bovendien niet mooi uitziet.

Een compromis voor kleinere keukens, is opteren voor een halfopen kookeiland. Op die manier creëer je als het ware een “keukenschiereiland”. Hierbij wordt de ene kant van het eiland bevestigd tegen de muur of keukenkasten en creëert u een L- of U-vormige keuken.

Indien u twijfelt of u over genoeg ruimte beschikt, dan kunt u de Bosbeke contacteren. Ons ervaren ontwerpteam bekijken elke specifieke situatie en kan eenvoudig bepalen of een keukeneiland in uw plannen past.

De ideale afmetingen van uw keukeneiland

Het is niet eenvoudig om algemeen te stellen hoe groot een keukeneiland precies moet zijn. Iedereen vult zijn of haar eiland namelijk anders in. Toch zijn er een aantal richtlijnen die u als indicatie kunt gebruiken.

Het eerste aandachtspunt, is de hoogte van het eiland. U beseft het misschien niet meteen, maar de hoogte bepaalt het gebruikscomfort van uw kookeiland. Indien u te diep moet buigen, zal u dit snel voelen in uw rug en nek. In de meeste gevallen is een keukeneiland tussen de 70 en 95 cm hoog.

Vervolgens is het belangrijk dat u voldoende ruimte voorziet tussen uw kookeiland en de rest van uw keuken. In het ideale scenario is die afstand tussen de 0,9 en 1,4 meter. Denk hierbij aan de zogenaamde ‘keuken-‘ of ‘werkdriehoek’. Die bepaalt de afstand tussen de drie belangrijkste punten van uw keuken: het fornuis, de afwasbak en koelkast. Dit is de ruimte die het meest intensief gebruikt zal worden. Algemeen wordt gesteld dat de omtrek van deze driehoek tussen de drie en zes meter bedraagt. Zo zal u het efficiëntst kunnen werken.

De breedte van uw eiland zal mee bepaald worden door het aantal kasten dat u hierin wil integreren en wat u ermee wil gaan doen. Een standaardmaat voor een keukenkast is 60 centimeter. Ook de keuze of u een keukeneiland met kookplaat of wasbak wil, zal mee bepalen hoe groot uw eiland hoort te zijn. Wenst u het eiland daarnaast ook te gebruiken als eetplaats? Dan voorziet u beter extra ruimte. Een eiland kan uitgebreid worden met een tafelgedeelte, zoals u in dit project kunt zien.

Keuken met kookeiland bij de Bosbeke

Bij de Bosbeke vervaardigen we elke keuken op maat. Dit betekent dat we elke situatie in detail gaan bekijken en elke keuken uniek ontworpen wordt. Dit heeft als voordeel dat u geen ruimte onbenut laat en steeds zelf kan bepalen hoe uw keuken ingedeeld wordt en eruit ziet.

Wilt u inspiratie opdoen? Kijk dan eens in onze eerdere realisaties. Wij hebben doorheen de jaren verschillende topkeukens afgeleverd met een keukeneiland. U zal meteen opmerken dat geen twee keukeneilanden gelijk zijn. Wilt u meer informatie? Aarzel dan niet ons vrijblijvend te contacteren via het formulier hieronder. Wij helpen u graag verder en bezorgen u een voorstel op maat.

De Bosbeke Ingelmunster: massief eiken vakmanschap

De Bosbeke verzorgt al het meubelschrijnwerk voor je woning. Welke stijl je ook verkiest, bij ons kan je terecht voor een totaalconcept- van keukens en binnendeuren tot tafels, kasten en dressings. Al ons maatwerk wordt vervaardigd uit massieve, Europese eik van topkwaliteit. We zorgen dat het plaatje volledig klopt: zo realiseren we samen het interieur van uw dromen!

Bekijk ook onze andere tips...

Folder De Bosbeke

Wil je in alle rust meer weten over ons en hoe wij te werk gaan? Download onze folder, en laat je inspireren op elk moment. Geen internetconnectie nodig!