Familie De Bosbeke

Waarom kiezen voor de Bosbeke?

Het verhaal van de Bosbeke in Ingelmunster begint bij vier broers met een gedeelde passie voor hout. In 1962 richtten zij een zetelfabriek op waar voorheen café de Bosbeke stond. Zetelfebriek de Bosbeke was geboren en huisvestte het atelier van Etienne, Guido, Maurice en Wilfried Callewaert in de Rozestraat. 

Toen al werkten ze het liefst met eikenhout en dat is vandaag nog steeds niet veranderd. Nu, enkele decennia later, zijn het Maurice's en Wilfrieds zonen die het familiebedrijf runnen. Alleen het eindproduct wijzigde. Zo hebben zetels ondertussen plaats geruimd voor op maat gemaakte keukens, badkamers, dressing, tafels en meubels

Wat maakt de Bosbeke nu zo'n uniek bedrijf? Dat is terug te brengen tot vier basiskenmerken en die stellen we hieronder graag aan je voor. 

 

1. Persoonlijke begeleiding

Om jouw houten droomkeuken, badkamermeubel of dressing te realiseren, begeleiden wij je doorheen het hele proces. Van het opdoen van de juiste inspiratie, tot het ontwerp en van de materiaalkeuze tot de afwerking van jouw project. 

2. Duurzame massieve eik

Wij brengen hout tot leven. Elk meubel, elke keuken van de Bosbeke wordt vervaardigd uit massieve Europese eik. Bovendien hecthen we veel belang aan de kwaliteit en herkomst van onze materialen. Alles wordt dan ook eerst uitvoerig getest op zijn duurzaamheid en moet voldoen aan de strengste kwaliteitseisen.

“Met de Bosbeke leggen we ons toe op duurzaam vakmanschap. We werken het liefst met Europese eik. In ons atelier in Ingelmunster gaan we nog echt ambachtelijk te werk. Bomen komen binnen als stammen en verlaten ons atelier als stijlvolle meubelen”, aldus Andy Callewaert.

3. Natuursteen

Voor de afwerking van jouw keuken of wastafelmeubel gebruiken wij bij voorkeur natuursteen. Dit zorgt ervoor dat je jarenlang kan genieten van een landelijke-, moderne- of tijdloze keuken op maat. Wij kunnen namelijk alle stijlen aan.

4. Perfecte afwerking 

Onze medewerkers hebben oog voor detail. Onze houten keukens en badkamermeubels op maat worden door hen tot in de kleinste details met de hand afgewerkt.
 

Ontdek de showroom van de Bosbeke

Wil je zelf ook inspiratie opdoen?  Kom dan al ons moois ontdekken in onze showroom aan de Rozestraat in Ingelmunster. Je verwacht het misschien niet, maar in deze rustige straat wordt dagelijks heel wat vakmanschap vervaardigd.

En het gaat goed met de Bosbeke. Zo wordt in de loop van dit jaar een nieuwe showroom in gebruik genomen. Houd alvast onze website en Facebookpagina in het oog, want we delen onze nieuwe toonzaal graag van zodra die opgeleverd is.  

De broers Callewaert