Onze showroom is gesloten van 20 juli t.e.m. 9 augustus en op 12, 15 & 16 augustus. We wensen jullie een fijn verlof!

Download onze inspiratiefolder

Houten dressoir met schuifdeuren

De voordelen van een eikenhouten dressing op maat

Steeds meer mensen kiezen voor een dressing op maat, en bij de Bosbeke begrijpen we waarom. De voordelen zijn namelijk legio, waardoor u zich de keuze niet snel zal beklagen. Voor zij die toch nog twijfelen of een dressing de juiste keuze is in uw nieuwe of gerenoveerde woning, hebben wij alvast nog even de voordelen op een rijtje gezet.

Wanneer u na het lezen van dit artikel overtuigd bent, dan kunt u zich alvast laten inspireren door de dressings van de Bosbeke.

Wat is een dressing precies?

Laten we beginnen bij het begin. Wat is een dressing precies? Dressings, of inloopkasten, vinden we in alle maten, vormen en kleuren. Toch komt alles telkens neer op hetzelfde principe: een aparte ruimte waar u uw kledij en accessoires, zoals juwelen en schoenen, een plaats kan geven. Deze kamer grenst vaak aan de slaap- of badkamer, al is dit zeker niet noodzakelijk.

Hoe u die ruimte verder invult, dat bepaalt u volledig zelf. Sommige mensen kiezen voor open kasten, terwijl anderen opteren voor de ‘cleane look’ van gesloten kleerkasten met lades en (schuif)deuren. Ook een eiland behoort tot de mogelijkheden (daarover leest u hier meer informatie).

Tot slot zorgt u best voor voldoende ruimte om zich makkelijk te kunnen omkleden, idealiter met zitplaats om schoenen aan te trekken, en een grote spiegel.

De voordelen van een eikenhouten dressing

Bij de Bosbeke gaan we enkel tewerk met het meest kwalitatieve eikenhout: massieve Franse eik. Deze veelzijdige houtsoort wordt al uitvoerig beschreven in een vorige blogpost. Daarom houden we het hier wat korter.

Frans eikenhout is duurzaam, heeft een unieke look en straalt warmte uit. Bovendien is het makkelijker in onderhoud dan u op het eerste moment zou denken. Deze stevige houtsoort laat zich namelijk makkelijk behandelen met een speciale olie. Die zorgt er op zijn beurt voor dat u de uiteindelijke houtkleur kunt bepalen en vuil het moeilijker heeft het hout binnen te dringen.

Wanneer u kiest voor massief Frans eikenhout, dan kiest u voor een warme look en een ware blikvanger in uw interieur.

De voordelen van een dressing op maat

Laat ons beginnen met het grootste voordeel: wanneer u opteert voor een op maat gemaakte dressing, dan gebruikt u de beschikbare ruimte optimaal. Zo zorgt u ervoor dat de kasten perfect aansluiten bij uw ruimte. Geen open hoeken, geen probleem met het vinden van de juiste kast voor de beschikbare afmetingen. Dit zorgt ervoor dat ook de kleinere ruimtes en kamers met een zeer specifieke afmeting of vorm optimaal kunnen worden benut. Denk maar aan een schuin plafond (zie de foto hierboven). Het is niet altijd evident de perfecte kasten hiervoor te vinden.

Bovendien kunt u met een dressing op maat zorgen voor voldoende opbergruimte. Zo kunt u al uw spullen kwijt en heeft alles zijn eigen plek. Op die manier creëert u een ruimte waarin niets zomaar hoeft rond te slingeren.

Enkele laatste tips voor de perfecte dressing

Wanneer het even kan, dan denkt u best goed na over de locatie van uw nieuwe dressing. Een praktische dressing zorgt er namelijk voor dat u tijd wint. Plaats de dressing dan ook zo dicht mogelijk bij uw slaapkamer, badkamer én wasruimte. Die laatste wordt vaak vergeten, maar u wil natuurlijk niet ver zeulen met uw wasmand.

Houdt daarnaast ook steeds het onderhoud van uw dressing in het achterhoofd. Veel ‘hoekjes en kantjes’ kunnen gezellig zijn en laten u veel opbergen, maar zijn niet altijd evident schoon te houden. Hetzelfde geldt voor open kasten. Dit kan dan wel mooi ogen, het vergt toch meer onderhoud.

Vergeet tot slot de verlichting niet. Wanneer u uw kleren past in een ander licht dan natuurlijk daglicht, dan kunnen kleuren anders ogen. Spots met gelig licht ogen dan wel gezelliger, ze doen uw kleuren anders uitschijnen.

Denk eraan: een dressing moet in de eerste plaats functioneel zijn, zowel in gebruik, als in onderhoud.

Uw dressing op maat bij de Bosbeke

De Bosbeke teert ondertussen op decennialange ervaring in het creëren van meubels, kasten, keukens en dressings op maat. Ons ervaren ontwerpteam kan dan ook alle maten, stijlen en wensen aan. Wilt u hen uitdagen? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op met de Bosbeke. Wij bekijken graag, samen met u, wat wij voor u kunnen betekenen.

De Bosbeke Ingelmunster: massief eiken vakmanschap

De Bosbeke verzorgt al het meubelschrijnwerk voor je woning. Welke stijl je ook verkiest, bij ons kan je terecht voor een totaalconcept- van keukens en binnendeuren tot tafels, kasten en dressings. Al ons maatwerk wordt vervaardigd uit massieve, Europese eik van topkwaliteit. We zorgen dat het plaatje volledig klopt: zo realiseren we samen het interieur van uw dromen!

Bekijk ook onze andere tips...

Folder De Bosbeke

Wil je in alle rust meer weten over ons en hoe wij te werk gaan? Download onze folder, en laat je inspireren op elk moment. Geen internetconnectie nodig!