Houten keuken met retro tegeltjes

Een houten barmeubel in de keuken

Barmeubels zien we steeds vaker in de meest uiteenlopende vormen en gedaantes: hoog, laag, lang, kort, I-, L- of U-vormig, in hout, kunststof of metaal… Wat alle barmeubels echter gemeen hebben, is de gezelligheid die ze creëren wanneer u met vrienden geniet van een glas aan uw eigen bar.

Bij de Bosbeke hebben we al verschillende  verwerkt in onze keukens op maat. In dit blogbericht beschrijven we de voordelen ervan en waarom u een eigen barmeubel in uw keuken verdient.

Barmeubel op maat

Een op maat gemaakte keuken staat voor volledige vrijheid, zowel qua inrichting als qua look-and-feel hoeft u geen compromissen te sluiten. Enkel uw smaak en wensen tellen.

Één van de onderdelen die we steeds vaker zien terugkeren in onze keukenontwerpen, is een massief houten barmeubel. Met een eigen bar haalt u dan ook de gezelligheid van een cafébezoek met vrienden in huis. Het hoeft bovendien helemaal niet duur te zijn en past in vrijwel elke keuken: groot, klein, modern of klassiek.

Waarom een barmeubel in uw keuken?

Heeft u geen idee waarom u zou kiezen voor een barmeubel in uw nieuwe keuken? Stel u even deze situatie voor: u staat te kokkerellen in de keuken, terwijl uw gasten in de woonkamer zitten te aperitieven. In veel gevallen staat u op dat moment niet of nauwelijks in contact met uw gasten. Met een bar in uw keuken, betrekt u uw gasten bij uw kookkunsten al tijdens de aperitief.

Een andere situatie: de kinderen moeten dringend nog wat huiswerk maken, terwijl u het avondeten prepareert. U wil de kinderen natuurlijk helpen bij hun taken én stiekem controleren of ze wel geconcentreerd werken. Laat ze dan hun huiswerk maken aan het barmeubel in de keuken.

Bovendien is een bar de ideale oplossing voor een kleinere keuken. Het neemt namelijk veel minder plaats in dan een keukentafel. Op die manier zorgt u ervoor dat u ook in een kleine keuken mensen samenbrengt of een eetplaats creëert. Tot slot, bepaalt u zelf het uitzicht en de inrichting van uw bar.

Een andere situatie: de kinderen moeten dringend nog wat huiswerk maken, terwijl u het avondeten klaarmaakt. U wil de kinderen natuurlijk helpen bij hun taken én stiekem controleren of ze wel geconcentreerd werken. Laat ze dan hun huiswerk maken aan het barmeubel in de keuken.

Bovendien is een bar de ideale oplossing voor een kleinere keuken. Het neemt namelijk veel minder plaats in dan een keukentafel. Op die manier zorgt u ervoor dat u ook in een kleine keuken mensen samenbrengt of een eetplaats creëert. Tot slot, bepaalt u zelf het uitzicht en de inrichting van uw bar.

Denk aan een barmeubel bij renovatie van uw keuken

Wanneer u op het punt staat te kiezen voor een nieuwe keuken of uw oude te renoveren, dan is het ook hét moment om een bijpassend barmeubel te overwegen. Tijdens de renovatiewerken kunt u makkelijk de leidingen voorzien voor uw nieuwe bar.

Kiest u eerder voor een simpel meubel, zonder spoelbak? Dat kan natuurlijk ook en dat brengt minder planning met zich mee. Wat in dit geval vaak gedaan wordt, is het samenbrengen van het kookeiland en het barmeubel. Hierbij houdt de kok des huizes nog makkelijker contact met zijn of haar gasten.

Enkele laatste tips voor uw nieuwe bar 

Denk eraan dat een barmeubel op maat ervoor kan zorgen dat u uw beschikbare ruimte optimaal benut. Een meubel kan perfect in een vrije hoek ingewerkt worden. Zo sluit alles perfect op elkaar aan. Bovendien is ons massief eikenhout perfect voor een barmeubel. Het zorgt namelijk voor een warme sfeer in uw keuken en bovendien kiest u zelf de afwerking. Bij de Bosbeke behandelen we namelijk onze op maat gemaakte meubels met een kwalitatieve olie, waarvan u zelf de kleur kiest.

Heeft u een keuken met beperkte ruimte, maar wilt u toch een eettafel? Kies dan voor een bar. Beschikt u bijvoorbeeld over een smalle ruimte? Dan kan een barmeubel langs één muur de oplossing bieden. Wanneer u moet kiezen tussen een kookeiland of een eettafel, dan kunt u de twee misschien combineren door een barmeubel aan het keukeneiland te koppelen.

Tot slot nog dit: een bar kan een ideale oplossing zijn voor die snelle hap. Denk maar aan een keuken met typisch Amerikaanse uitstraling, waaraan ’s morgen snel een ontbijt gegeten wordt.
U spaart dus niet alleen plaats uit, een barmeubel is ook praktisch!

Houten barmeubel op maat bij de Bosbeke

Bent u ervan overtuigd dat een barmeubel niet kan ontbreken in uw nieuwe keuken? Kom dan eens langs bij de Bosbeke. Ons ontwerpteam luistert graag naar uw wensen, zodat we een meubel op maat in uw nieuwe keuken kunnen inpassen. 

Twijfel niet langer en neem contact op met de Bosbeke voor een vrijblijvend voorstel op maat.

De Bosbeke Ingelmunster: massief eiken vakmanschap

De Bosbeke verzorgt al het meubelschrijnwerk voor je woning. Welke stijl je ook verkiest, bij ons kan je terecht voor een totaalconcept- van keukens en binnendeuren tot tafels, kasten en dressings. Al ons maatwerk wordt vervaardigd uit massieve, Europese eik van topkwaliteit. We zorgen dat het plaatje volledig klopt: zo realiseren we samen het interieur van uw dromen!

Bekijk ook onze andere tips...

Eikenhouten keuken met eethoek

Eiken boekenkast op maat

Een mooie, stijlvolle boekenkast op maat is een sfeermaker in huis en bovendien erg praktisch. In een grote boekenkast kunt u accessoires etaleren, boeken verzamelen, verlichting integreren

Lees verder »
Folder De Bosbeke

Wil je in alle rust meer weten over ons en hoe wij te werk gaan? Download onze folder, en laat je inspireren op elk moment. Geen internetconnectie nodig!