Zin om ons team te vervoegen? Wij zoeken een interieuradviseur/toonzaalverkoper

Eiken dressing

De juiste dressing kiezen

Het is zover, eindelijk heeft u besloten een dressing te plaatsen in uw woning. Nu moet u nog kiezen welke dressing u zal plaatsen. Er zijn namelijk oneindig veel mogelijkheden die voldoen aan elke behoefte. Om u op weg te helpen de juiste inloopkast te kiezen geven we u graag enkele richtlijnen mee. Uiteraard helpt de Bosbeke u graag van begin tot eind met de keuze, creatie en plaatsing van uw ideale dressing.

Wat is een dressing?

Wat is nu juist een dressing? Een inloopkast is een aparte kamer in huis waar u uw kleding, accessoires en schoenen netjes kan opbergen. Afhankelijk van uw wens kan dit in kasten met deuren en lades of laat u de kledij bloot hangen.

Door middel van spiegels, aangepaste verlichting en leuke elementen, creëert u een plek die meer is dan een ruimte om u aan te kleden.

De stijl van de inloopkast

Iedereen heeft een bepaalde stijl in de woning of een aparte stijl per ruimte. Net zoals bij het kiezen van een keuken, is het belangrijk als eerste een stijl te kiezen voor uw dressing of inloopkast. Naargelang uw voorkeur kan een dressing luxueus ogen, maar ook erg eenvoudig zijn.

Als de inloopkast zich aan uw kamer verbindt is het uiteraard niet slecht om de stijl van uw slaapkamer door te trekken naar de dressing. Maar door de keuze van bepaalde elementen, verlichting en spiegels kan uw dressing een echte parel worden zonder veel moeite. 

Een dressing op maat

De Bosbeke maakt uw dressing volledig op maat en naar uw wens. Bij een inloopkast op maat bent u zeker dat alle beschikbare ruimte gebruikt wordt en stoot u niet op schuine wanden en afwijkende hoogtes.

Al onze dressings worden vervaardigd uit massieve eik waardoor u kan rekenen op kwaliteit en duurzaamheid. Alles wordt perfect afgewerkt en u heeft geen last van slecht sluitende deuren of losse planken.

Daarnaast werken wij samen aan het ontwerp van uw inloopkast waardoor budget, uw wensen en de mogelijkheden perfect samen horen en wij tot de dressing van uw dromen komen.

De afmetingen van een dressing

Bij een dressing denkt u waarschijnlijk meteen dat u een grote ruimte nodig heeft maar dat die er niet meer is in uw woning. Fout. Hoeveel plaats u nodig heeft, hangt uiteraard volledig af van wat u allemaal wil opbergen en hoe compact of open u de dressing wil en voor hoeveel personen de dressing opbergruimte moet bieden.

U moet enkel rekening houden met bepaalde hoogtes van de stangen om ook kleedjes te kunnen ophangen zonder dat deze op de grond hangen. Daarnaast zijn enkele lades belangrijk om ondergoed en dergelijke op te bergen.

Een blok in het midden van uw inloopkast plaatsen kan ook handig zijn. De blok kan voorzien zijn van lades en eventueel mobiel worden gemaakt door middel van wieltjes. Zo kan u de blok gebruiken om kledij in op te bergen maar ook om kleren op te plooien en creëert u extra opbergruimte zonder dat u een grotere ruimte nodig heeft.

Het opbergen in de inloopkast

Als u niet veel ruimte heeft of u wil veel opbergen in de dressing? Dan zijn er heel wat slimme opbergsystemen die extra ruimte creëren.

Zo kan u gaan voor een uittrekbare hangkast. Dit is ideaal wanneer er weinig diepte is. Ook dubbele lades zorgen voor extra ruimtes.

Voor de accessoires in de inloopkast zijn er speciale oplossingen om stropdassen of riemen weg te bergen. Aangepaste lades – zelfs met lade-in-lade-systemen – en draai-oplossingen verhogen het comfort. Tot slot zijn er nog de leggers voor hemden, truien en T-shirts.

Voor de schoenen zijn er ook verschillende oplossingen: haken om ze in te hangen, baren om ze op te zetten, tot aparte vakken per schoenenpaar.

Zelfs voor het opbergen van huislinnen, strijkbenodigdheden en de wasmand zijn er aangepaste oplossingen. Kom langs bij de Bosbeke en we bekijken samen welke oplossing het beste aan uw wensen voldoet.

Een dressing met of zonder deuren

U kunt kiezen voor een inloopkast zonder deuren of een dressing met deuren. Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden en hangt de keuze van de deur af van de ruimte, uw wens en de stijl.

Voor de deuren kan u kiezen uit gewone draaideuren (zoals bij een gewone kleerkast), voor schuifdeuren of voor vouwdeuren. Bij een kleine ruimte wordt dikwijls gekozen voor schuifdeuren. Deze nemen minder plaats in dan draaideuren, maar bij draaideuren heeft u dan weer het voordeel dat u de binnenkant kan gebruiken om bijvoorbeeld dassen of riemen op te hangen. Of zelfs een spiegel.

Als u liever geen deuren heeft aan uw dressing kan u gaan voor een open dressing. Dit is erg handig, geen moeilijkheden met deuren maar het betekent wel dat de dressing er altijd opgeruimd bij hoort te liggen.

U wil ook een massief eiken dressing op maat?

Gelijk welke stijl of elementen u verkiest, de Bosbeke maakt uw dressing volledig op maat en naar uw stijl. Maak vandaag nog een afspraak en we steken de koppen bij elkaar om de dressing te maken die u wil.

De Bosbeke Ingelmunster: massief eiken vakmanschap

De Bosbeke verzorgt al het meubelschrijnwerk voor je woning. Welke stijl je ook verkiest, bij ons kan je terecht voor een totaalconcept- van keukens en binnendeuren tot tafels, kasten en dressings. Al ons maatwerk wordt vervaardigd uit massieve, Europese eik van topkwaliteit. We zorgen dat het plaatje volledig klopt: zo realiseren we samen het interieur van uw dromen!

Bekijk ook onze andere tips...

Folder De Bosbeke

Wil je in alle rust meer weten over ons en hoe wij te werk gaan? Download onze folder, en laat je inspireren op elk moment. Geen internetconnectie nodig!