Zin om ons team te vervoegen? Wij zoeken een interieuradviseur/toonzaalverkoper

Eikenhouten keuken met tegelwand

De juiste greeploze keuken kiezen

Iedereen kent het principe van een greeploze keuken. Bij een greeploze keuken ontbreken de handvaten op de deuren en laden. Een greeploze keuken oogt modern en straalt luxe uit maar is perfect toepasbaar bij elk type keuken.

De greeploze keuken is van alle tijden en is met de jaren enkel maar populairder geworden. De nieuwe technieken blijven zich opstapelen en is er ondertussen al heel wat keuze om uw keuken ‘greeploos’ te maken.

Voordelen van een greeploze keuken

1. Strak en tijdloos

Een greeploze keuken is zoals eerder gezegd van alle tijden. Door het ontbreken van specifieke handvaten is de keuken op slag tijdloos. Toch geeft het greeploze een moderne, luxueuze en cleane look.

3. De keuken lijkt groter

Een greeploze keuken oogt groter doordat er één geheel is. U heeft een kleine keukenruimte? Een greeploze keuken is dus de ideale oplossing om een kleine keukenruimte meteen groter te laten lijken. 

2. De keuken lijkt rustiger

Handgrepen geven uw keuken een ander uitzicht en kan de keuken er dus ook drukker laten uitzien. Met een greeploze keuken ontbreken de handvaten en lijkt uw keuken op slag veel rustiger.

4. Geen haperen en bezeren

Een greeploze keuken heeft geen uitstekende randen of grepen waardoor u niet meer met uw kleren kunt blijven haperen. Daarnaast kunnen kinderen niet meer hun hoofd stoten tegen de uitstekende handvaten. Veiligheid voorop met een greeploze keuken.

Nadelen van een greeploze keuken

1. Zichtbare vetplekken

Doordat u de kasten met de handen vast neemt, worden ze sneller vuil en zijn vlekken zichtbaarder. Daardoor moet de keuken ook iets vaker gepoetst worden.

3. Minder bergruimte

Een greeploze keuken heeft iets minder kastruimte dan een keuken met handvaten. Dit heeft te maken met de greeplijst die net onder het werkblad zit. Bij een greeploze keuken heeft u dus 5% minder kastruimte.

2. Zwaardere kastdeuren

De kastdeuren van een greeploze keuken zijn zwaarder dan die van een gewone keuken. Als u een kast of lade in de volledige breedte open trekt merkt u dat dit veel zwaarder is dan aan de hand van een handgreep.

De juiste greeploze keuken kiezen 1

Soorten greeploze systemen

Er bestaan soorten greeploze systemen voor uw keuken. De keuze die u maakt is afhankelijk van de stijl en gebruiksvriendelijkheid die u verkiest. Graag geven wij u de verschillende greeploze systemen mee.

1. Lange Fronten

Afhankelijk van de stijl van uw keuken kunnen de fronten langer zijn dan de kast zelf. Daardoor kan de kast moeiteloos geopend worden langs onder. Dit zorgt wel voor iets meer gebruikssporen, omdat u de front aanraakt met meerdere vingers.

2. Greeplijsten

Bij een keuken met greeplijsten, wordt er een metalen gleuf tussen de keukenkast en het aanrecht geplaatst. Hierdoor ontstaat er een holte waarmee u de lade of het kastje kunt opentrekken. De metalen profielen zijn dieper gemonteerd, waardoor ze niet zichtbaar zijn aan de buitenkant.

3. Afgeschuinde fronten

Bij afgeschuinde fronten is er geen metalen greeplijst nodig. Door de afschuining is er voldoende ruimte om de kasten en lades open te schuiven. Een extra voordeel is dat vetplekken minder zichtbaar zijn, omdat vingers vooral de achterkant van de front aanraken.

4. Het ingefreesd handvat

Het ingefreesde handvat bestaat uit hetzelfde materiaal en kleur dan de front. Doordat het handvat ingefreesd is, valt ze nauwelijks op. Bij dit semi-greeploze systeem zijn de vetplekken van vingers minder snel zichtbaar. De vingertippen raken de front niet, maar enkel de ingefreesde ruimte.

5. Tip-on druksysteem

De tip-on methode bevat geen greeplijst, maar de deuren en lades gaan open door tegen de keukendeur of lade aan te duwen. Deze opent dan automatisch. Door het ontbreken van de greeplijst oogt de keuken alleen nog maar strakker.

De Bosbeke Ingelmunster: massief eiken vakmanschap

De Bosbeke verzorgt al het meubelschrijnwerk voor je woning. Welke stijl je ook verkiest, bij ons kan je terecht voor een totaalconcept- van keukens en binnendeuren tot tafels, kasten en dressings. Al ons maatwerk wordt vervaardigd uit massieve, Europese eik van topkwaliteit. We zorgen dat het plaatje volledig klopt: zo realiseren we samen het interieur van uw dromen!

Bekijk ook onze andere tips...

Folder De Bosbeke

Wil je in alle rust meer weten over ons en hoe wij te werk gaan? Download onze folder, en laat je inspireren op elk moment. Geen internetconnectie nodig!