Zin om ons team te vervoegen? Wij zoeken een eiken keuken- en meubelplaatser

Badkamer met dubbele wastafel in eikenhout

3 tips om je eiken badkamermeubel te onderhouden

Heb je een badkamer met eikenhouten meubelen en wil je graag weten hoe je deze moet reinigen? Goed nieuws! Hout is een natuurlijk product en heeft niet veel onderhoud nodig. Toch zijn er enkele producten die je niet mag gebruiken, of zaken waar je op moet letten. Wij geven je graag enkele tips en tricks mee.

1. Reinig met allesreiniger of meubelzeep voor hout

Reinig je houten badkamermeubel met een allesreiniger of met meubelzeep voor hout. Doe dit met een spons, zeemvel of pluisvrije zachte doek. Gebruik je een microvezeldoek? Let dan op, deze doeken bevatten minuscule schuurdeeltjes die krassen kunnen veroorzaken.

Zorg voor een vochtige, maar niet té natte spons, zeemvel of doek. Wrijf tijdens het schoonmaken altijd in de richting van de houtnerf om eventueel vuil uit de poriën te verwijderen. Maak na het schoonmaken het hout droog. Zo kan er geen vocht in het hout trekken.

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals bleekwater of chloor om je eiken badkamermeubels te reinigen. Vermijd ook het gebruik van schuurmiddelen of middelen op basis van was.

3 tips om je eiken badkamermeubel te onderhouden 1
3 tips om je eiken badkamermeubel te onderhouden 2

Meer realisaties zien? Bekijk dan onze pagina met eiken badkamermeubels.

2. Laat geen vochtige scheerschuim- of haarlakbussen staan

Vochtige scheerschuim- of haarlakbussen kunnen voor kringen op het houten blad zorgen. Laat deze dus niet op het badkamermeubel staan. Vermijd ook het morsen van tandpasta. Heb je toch tandpasta gemorst? Verwijder de plek dan zo snel mogelijk met een zachte, licht bevochtigde doek.

De Bosbeke werkt eikenhouten badkamermeubels vaak af met een tablet bovenop het hout. Hierdoor kan je je badkamer benutten zonder je zorgen te maken over eventuele vlekken of beschadigingen.

3. Zorg voor een goede ventilatie

Badkamers zijn vochtige ruimtes. Zorg dus voor een goede ventilatie om beschadiging van het houten badkamermeubel te voorkomen. Door lange blootstellingen aan vocht kan het hout uitzetten, vervormen of verkleuren. Merk je dat het hout vochtig is na het douchen? Wrijf het dan droog om schade te voorkomen.

Een eiken badkamermeubel op maat

Wil je graag een eiken badkamermeubel op maat? Kom dan eens langs bij de Bosbeke. Wij luisteren graag naar jouw wensen. Neem vandaag nog contact met ons op.

Bekijk ter inspiratie al even onze realisaties van eiken badkamermeubels.

De Bosbeke Ingelmunster: massief eiken vakmanschap

De Bosbeke verzorgt al het meubelschrijnwerk voor je woning. Welke stijl je ook verkiest, bij ons kan je terecht voor een totaalconcept- van keukens en binnendeuren tot tafels, kasten en dressings. Al ons maatwerk wordt vervaardigd uit massieve, Europese eik van topkwaliteit. We zorgen dat het plaatje volledig klopt: zo realiseren we samen het interieur van uw dromen!

Bekijk ook onze andere tips...

Massief wit boekenrek met ligzetel

Eiken boekenkast op maat

Een mooie, stijlvolle boekenkast op maat is een sfeermaker in huis en bovendien erg praktisch. In een grote boekenkast kunt u accessoires etaleren, boeken verzamelen, verlichting integreren

Lees verder »
Folder De Bosbeke

Wil je in alle rust meer weten over ons en hoe wij te werk gaan? Download onze folder, en laat je inspireren op elk moment. Geen internetconnectie nodig!