Uw eettafel integreren in uw kookeiland

Jaren werd er in de living gegeten als er volk over de vloer kwam. Ondertussen wordt er opnieuw in de keuken gegeten. Een aparte eettafel wordt nog steeds gebruikt maar meer en meer worden de eettafels geïntegreerd in de keuken. Meer bepaald in het kookeiland. Dit kan gaan om een echte eettafel voor het gezin of het kan gaan om een plek aan het kookeiland die wordt gebruikt om te ontbijten en te aperitieven.

 

Tijdloze eiken keuken met tafelgedeelte de Bosbeke

Het nut van een kookeiland met tafel

Een vrijstaand eiland of kookeiland is niet meer weg te denken uit de hedendaagse keuken. Zowel in een gesloten als een open keuken is het kookeiland erg populair. Het zorgt voor een open gevoel tijdens het koken en sluit open keukens af van de woonkamer. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en persoonlijke voorkeur kan u de kookplaat, de spoelbak en zelfs een tafelgedeelte integreren in het eiland.

Wanneer u kiest voor een keukeneiland met tafel, kiest u voor veel gezelligheid. Het zorgt ervoor dat uw gasten en uw gezin bij u zitten wanneer u in de keuken staat. Zo mist u niets van de gesprekken en geniet u van een gezellige avond.

Eiken keuken met bar de Bosbeke


Hoogte van het tafeldeel aan uw keuken

Zoals eerder gezegd kan een kookeiland prima dienen als ontbijttafel, barretje of zelfs eettafel. Uiteraard is het zo dat de standaardhoogte van een keuken ideaal is om recht te staan. Normaal gesproken zal de hoogte van het keukeneiland rond de 90-95 cm liggen, aangezien het primair als aanrecht dient.

Uiteraard zijn er heel wat mogelijkheden om het tafelgedeelte te integreren in het kookeiland. In de beginjaren van deze trend werd steeds beslist om het aanrechtblad verder door te laten lopen, zodat u daar kunt zitten met bijvoorbeeld een aantal barkrukken.

Maar ondertussen is de trend geëvolueerd naar een fase waarin alles kan en mag. Nog steeds is het gebruik van barkrukken aan het kookeiland erg populair. Het is ideaal om te ontbijten of om samen met uw gasten te aperitieven.


U kunt het tafelgedeelte zo groot maken, dat het een eethoek wordt. U kunt dan kiezen om dat op dezelfde hoogte te doen, en bijpassende hoge stoelen te nemen.

Ondertussen is het geen probleem om te kiezen voor een ongelijke hoogte van uw aanrecht en het tafeloppervlak. U zorgt er hiermee voor dat uw eethoek perfect aansluit bij de keuken. Maar dat u aan een eettafel zit met normale hoogte waarbij ook gebruik kan gemaakt worden van standaard stoelen.

Kom de mogelijkheden ontdekken in onze showroom

Soorten geïntegreerde tafels in de keuken

De nog steeds meest populaire keuze om een tafel te integreren in het keukeneiland is verhoogde stoelen gebruiken waardoor het werkblad en de eettafel in één geheel doorlopen. De stoelen kunnen allemaal op een rij staan of bij voldoende ruimte rondom het kookeiland waardoor echt gecommuniceerd kan worden. Onderstaande projecten van de Bosbeke laten u enkele mogelijkheden zien.

 

  • Moderne eiken keuken de Bosbeke
  • Keukeneiland met tafel de Bosbeke
  • Eiken keukeneiland de bosbeke


Als uw voorkeur uit gaat naar een volwaardige tafel waaraan u kunt dineren met uw gasten of gezin, zal u moeten rekening houden met het niveauverschil tussen uw tafel en kookeiland. Een niveauverschil is minder strak dan één rechte lijn maar het zorgt er wel voor dat u perfect twee materialen met elkaar kan combineren in uw keuken.

Het is steeds mogelijk om bij welke keukenstijl dan ook een eettafel te integreren. Bij de massief eiken keukens in gelijk welke kleur van de Bosbeke, past elke soort tafel. Het enige waarmee rekening moet gehouden worden is voldoende ruimte. Kiest u voor een vrijstaand keukeneiland in een kleine ruimte, dan geeft dit een benauwd gevoel en dat is net wat u wil vermijden. Laat u inspireren door enkele projecten van de Bosbeke waarbij een eettafel aan het kookeiland werd toegevoegd.

Uiteraard kan u beide ook combineren. Een super handige manier om uw eettafel te integreren is aan de hand van een uitschuifbare tafel. Zo kan de eettafel uit het kookeiland getrokken worden. Op die manier spaart u veel ruimte als u geen grote eettafel nodig hebt en maakt u enkel gebruik van de zitplaatsen aan het kookeiland. Als u gasten ontvangt kan u de tafel handig uittrekken zonder moeite en deze terug inschuiven eens de gasten weg zijn.

  • Greeploze eiken keuken de Bosbeke
  • Keuken met tafel de Bosbeke
  • Massief eiken tafel de Bosbeke


Ook een keukeneiland met tafel in uw keuken?

Hebben we u geïnspireerd? U wil ook graag een eettafel aan het eiland maar u weet niet goed waar beginnen? Bij de Bosbeke denken we met u mee. Wij helpen u bij uw stijlkeuze, hoogtes, mogelijkheden en houden nog steeds rekening met de werkdriehoek in de keuken zodat uw gasten geen last hebben van uw werkruimte.