Hoe kies je de keuken die bij je past?

Verbouwen, bouwen of gewoon aan een nieuwe keuken toe? Er zijn oneindig veel mogelijkheden bij het kiezen van jouw keuken. Omdat je dikwijls het bos door de bomen niet meer ziet, helpen we je in dit plan op weg naar het kiezen van de keuken die bij jou past.

Het keukengebruik

Het eerste wat moet bekeken worden alvorens je een keuken kunt kiezen, is jouw keukengebruik. Wordt de keuken in jouw gezin gebruikt als een leefruimte waarin veel meer wordt gedaan dan gegeten en gekookt? Dan kies je best voor een keuken met voldoende ruimte en een warme uitstraling zoals een keuken in hout. Met een houten keuken kun je alle kanten op.

 

houten tijdloze keuken de Bosbeke

De keukenopstelling

Eens je de beschikbare ruimte voor jouw keuken weet, kan je een keukenvorm gaan kiezen. Populaire keuzes zijn een L-, G-, U- of I-vormige keuken. De vormkeuze is uiteraard afhankelijk van de beschikbare ruimte in jouw woning.

De bekendste vorm is de L-vormige keuken. De meeste woningen hebben voldoende ruimte voor een L-keuken en bovendien heb je met deze vorm veel kastruimte, aangezien je aan twee muren kasten kunt hangen.

Voor de grote ruimtes en gezinnen die zeer veel kastruimte nodig hebben is er de U-vorm en de G-vorm. Hierbij zijn drie tot vier muren beschikbaar voor kasten.

Als laatste is er nog de I-vorm. In deze keukenopstelling is de keuken in een recht vlak, tegen één muur. Deze vorm wordt meestal gebruikt in kleinere woningen zoals appartementen of studio’s, waar je minder ruimte hebt om een grote keuken te plaatsen. Maar uiteraard kan het ook gebruikt worden in erg grote keukens. Bekijk bijvoorbeeld dit project eens ter inspiratie.

Tegenwoordig is het kookeiland zeer geliefd. Pluspunt van een kookeiland is dat het past bij elke keukenvorm. Maar het is wel noodzakelijk voldoende ruimte te voorzien.

Het is belangrijk dat je vlot langs het eiland kunt lopen en eventueel ook barkrukken kunt plaatsen. Als er te weinig ruimte is zal de keuken meteen overvol en klein ogen.

De keuken organiseren

In elke keuken - onafhankelijk van grootte, uitzicht of gebruik - zijn er drie delen waar het keukengebruik zich afspeelt: de spoelbak, het fornuis en de koelkast.

Deze drie delen vormen een denkbeeldige driehoek die men de “werkdriehoek" noemt (daarover lees je hier trouwens veel meer). Om nodeloze verplaatsingen te vermijden en ervoor te zorgen dat alles vlakbij is, hebben specialisten de maximale omtrek van deze driehoek bepaald op 7 meter.

Voor het uittekenen van jouw keuken kunt u uiteraard steeds terecht bij de Bosbeke. Wij maken je eiken keuken volledig op maat zodat deze is aangepast aan jouuw beschikbare ruimte.
 

  • werkdriehoek keuken de Bosbeke
  • werkdriehoek keuken de Bosbeke
  • werkdriehoek keuken de Bosbeke
  • werkdriehoek keuken de Bosbeke
klassiek eiken keuken de Bosbeke

De keukenstijl en andere faciliteiten

Eens de vorm is beslist moet uiteraard de keuken zelf nog gekozen worden. Voor de meeste mensen is dit de moeilijkste keuze door het oneindig aantal mogelijkheden.

Een houten keuken is tijdloos en kan gebruikt worden in elke stijl. Afhankelijk van de handgrepen en de ornamenten creëer je meteen een landelijke, strakke of tijdloze keuken.
Een greep uit de eiken keukenontwerpen van de Bosbeke kun je bekijken op onze website.

Keukens in massieve eik laten je genieten van een kwaliteitskeuken die tegen een stootje kan en bovendien jaren meegaat. Om die redenen geven wij ook de voorkeur aan een werkblad in natuursteen.

Maak een afspraak bij De Bosbeke en wij bekijken samen
met jou wat de mogelijkheden zijn op basis van je budget en voorkeuren.