Hoe kiest u de keuken die bij u past?

Verbouwen, bouwen of gewoon aan een nieuwe keuken toe? Er zijn oneindig veel mogelijkheden bij het kiezen van uw keuken. Omdat u dikwijls het bos door de bomen niet meer ziet, helpen we u in dit plan op weg naar het kiezen van de keuken die bij u past.

Het keukengebruik

Het eerste wat moet bekeken worden alvorens u een keuken kunt beginnen kiezen, is uw keukengebruik. Wordt de keuken in uw gezin gebruikt als een leefruimte waarin veel meer wordt gedaan dan gegeten en gekookt? Dan kiest u best voor een keuken met voldoende ruimte en een warme uitstraling zoals een keuken in hout. Met een houten keuken kunt u alle kanten op.

 

houten tijdloze keuken de Bosbeke

De keukenopstelling

Eens u de beschikbare ruimte voor uw keuken weet kan u een keukenvorm gaan kiezen.

Deze bestaan uit een L-vorm, G-vorm, U-vorm of I-vorm. De vormkeuze is uiteraard afhankelijk van de beschikbare ruimte in uw woning.

De bekendste vorm is de L-vormige keuken. De meeste woningen hebben voldoende ruimte voor een L-keuken en bovendien heeft u met deze vorm veel kastruimte, aangezien u aan twee muren kasten kunt hangen.

Voor de grote ruimtes en gezinnen die zeer veel kastruimte nodig hebben is er de U-vorm en de G-vorm. Hierbij zijn drie tot vier muren beschikbaar voor kasten.

Als laatste is er nog de I-vorm. In deze keukenopstelling is de keuken in een recht vlak, tegen één muur. Deze vorm wordt meestal gebruikt in kleinere woningen zoals appartementen of studio’s, waar u minder ruimte heeft om een grote keuken te plaatsen. Maar uiteraard kan het ook gebruikt worden in erg grote keukens. Bekijk het project.

Tegenwoordig is het kookeiland zeer geliefd. Pluspunt van een kookeiland is dat het past bij elke keukenvorm. Maar het is wel noodzakelijk voldoende ruimte te voorzien.

Het is belangrijk dat u vlot langs het eiland kunt lopen en eventueel ook barkrukken kunt plaatsen. Als er te weinig ruimte is zal de keuken meteen overvol en klein ogen.

De keuken organiseren

In elke keuken - onafhankelijk van grootte, uitzicht of gebruik - zijn er drie delen waar het keukengebruik zich afspeelt: de spoelbak, het fornuis en de koelkast.

Deze drie delen vormen een denkbeeldige driehoek die men de “werkdriehoek" noemt. Om nodeloze verplaatsingen te vermijden en ervoor te zorgen dat alles vlakbij is, hebben specialisten de maximale omtrek van deze driehoek bepaald op 7 meter.

Voor het uittekenen van uw keuken kunt u uiteraard steeds terecht bij de Bosbeke. Wij maken uw eiken keuken volledig op maat zodat deze is aangepast aan uw beschikbare ruimte.
 

  • werkdriehoek keuken de Bosbeke
  • werkdriehoek keuken de Bosbeke
  • werkdriehoek keuken de Bosbeke
  • werkdriehoek keuken de Bosbeke
klassiek eiken keuken de Bosbeke

De keukenstijl en andere faciliteiten

Eens de vorm is beslist moet uiteraard de keuken zelf nog gekozen worden. Voor de meeste mensen is dit de moeilijkste keuze door het oneindig aantal mogelijkheden.

Een houten keuken is tijdloos en kan gebruikt worden in elke stijl. Afhankelijk van de handgrepen en de ornamenten creëert u meteen een landelijke, strakke of tijdloze keuken.
Een greep uit de eiken keukenontwerpen van de Bosbeke kunt u bekijken op onze website.

Keukens in massieve eik laten u genieten van een kwaliteitskeuken die tegen een stootje kan en bovendien jaren meegaat. Om die redenen geven wij ook de voorkeur aan een werkblad in natuursteen.

Maak een afspraak bij De Bosbeke en wij bekijken samen
met u wat de mogelijkheden zijn op basis van uw budget en voorkeuren.