Handige oplossingen voor uw keuken

Niet elke woning heeft voldoende ruimte om een grote keuken te plaatsen met veel kasten en lades. Gelukkig bestaan er heel wat handige oplossingen om plaats in jouw keuken te creëeren en om er hem steeds opgeruimd te laten uitzien.

Opbergruimte creëeren

Er bestaan heel wat slimme trucs om meer ruimte te creëren op een kleine plaats. Zo is er bijvoorbeeld de hoekkast. Een hoekkast zorgt ervoor dat elke centimeter in jouw keuken gebruikt wordt en tegenwoordig zijn deze handig in gebruik. Een hoekkast kan een grote lade zijn waarin meerdere lades zijn verwerkt of een soort carrousel waardoor potten en pannen makkelijk te bereiken zijn door het draaisysteem. Bekijk onze keuken met ingewerkte hoekkast. 

Ook het gebruik van een dubbele lade zorgt voor extra opbergruimte zonder dat jouw keuken hiervoor meer centimeters moet afstaan. Deze handige oplossing bestaat uit een smalle lade die wordt geïntegreerd in een grotere, diepere lade. Zo kan je in een lade twee keer stapelen. Op die manier kunnen bijvoorbeeld ovenwanten en onderzetters bewaard worden in dezelfde lade als de potten en pannen. Bekijk onze greeploze keuken en onze tijdloze keuken waarin dubbele lades werden verwerkt. 

  • standaard keuken in hout de Bosbeke
  • dubbele lade keuken de Bosbeke


Handige oplossingen voor een opgeruimde look in jouw keuken

In jouw keuken wil je heel wat bewaren maar je wil ook dat hij er niet als een rommeltje gaat uitzien? de Bosbeke maakt je keuken volledig naar wens met deze praktische mogelijkheden.

Een schuifkast geeft de keuken een opgeruimde look, het neemt geen extra plaats in en je kan er heel wat in kwijt. Allerhande planken zijn verwerkt in jouw keuken en deze worden weggestoken achter de schuifdeur. De deur schuift bij het openen handig over de andere kasten waardoor geen extra ruimte moet voorzien worden voor de schuifdeur. Bekijk ons keukenproject met het gebruik van een schuifkast.

Ook een voorraadkast is een handige oplossing in je nieuwe keuken. Deze ogen net wanneer ze gesloten zijn, maar bieden veel meer plaats dan een hangskastje. Het is een waar paradijs aan lades en planken. Erg praktisch om veel kleine keukenspullen in kwijt te raken zonder dat je keuken overvol staat. Ontdek deze handige oplossing in een van onze projecten. 

Een derde handige oplossing die te vinden is in de keukens van de Bosbeke, is de uittrekbare kast. Deze kast zit makkelijk verwerkt in jouw keuken en biedt heel wat opbergruimte. Al staat de kast vol met potjes, eens je de kast weer sluit is meteen ook uw keuken opgeruimd.

 

  • schuifkast eiken keuken de Bosbeke
  • voorraadkast keuken de Bosbeke
  • kruidenrek keuken de Bosbeke


Multifunctioneel meubilair

Gebruik maken van meubilair die kunnen dienen voor dubbel gebruik, bespaart u veel ruimte en toch beschikt u over alles wat u nodig heeft.

Zo hebben we bij de Bosbeke een keukenproject met een verrijdbare blok die in de keuken wordt geïntegreerd als keukeneiland. Wat voor een extra aanrecht en opbergruimte zorgt. In de blok zit een massief eiken plank die je uit het blok kan trekken. Die plank bezorgt je meteen een nog groter aanrecht of een eettafel. Hierdoor spaar je de plaats van een eettafel uit en heb je tegelijkertijd ruimte om een buffet bij de tafel te maken. Doordat het blok op wieltjes staat kies je waar je wil eten of kun je het aanrecht plaatsen naar wens.

 

eiken tijdloze keuken met eiland de Bosbeke