Wat wordt de keuken van de toekomst?

Onderzoekers, keukenfabrikanten en grote elektromerken zijn volop bezig te bekijken wat de keuken van de toekomst ons zal brengen. Momenteel doen verschillende nieuwe ideeën de ronde maar een ding is zeker: De technologie zal werkelijk alles voor ons doen.

Technologie in de 2.0 keuken

Het is de bedoeling om wie geen keukenprins(es) is makkelijk te laten koken zonder moeite, om de keuken ecologisch verantwoord te maken en verspilling van water heel wat te verminderen.

Verschillende ideeën worden aangebracht. Zo worden keukens voorgesteld met een technologie die bestaat uit een camera en projector die boven de tafel hangt en een inductieplaat die zich onder het oppervlak van de tafel bevindt. De camera herkent wat je op de tafel neerlegt, zoals een bepaald ingrediënt en laat vervolgens allerlei informatie op het tafeloppervlak zien rondom het ingrediënt. De tafel bestaat ook uit een fornuis en een weegschaal.

Bekijk het filmpje hieronder en laat u inspireren.

De interactieve kookplaat

Daarnaast zijn er ideeën om in de keuken 2.0 een interactieve kookplaat te creëren waarvan de achterwand is uitgerust met wifi-verbinding, een camera en een projector. U maakt dus uw eten met het recept die op de grote wand wordt weergegeven, of u bekijkt uw favoriete programma terwijl u de groenten snijdt.

Nieuwe elektronische toestellen in de keuken van de toekomst

In de 2.0 keuken komen er slimmere elektrotoestellen.

Zo zijn Philips als Bosch druk bezig met het ontwikkelen van een keukenkast die toelaat om binnenin uw eigen groenten en kruiden te kweken. Door de temperatuur en lichtintensiteit onder controle te houden zou de kans op een geslaagde oogst 100% moeten zijn.

Binnenkort is er geen behoefte meer aan een koffiezetapparaat. Het Deense bedrijf Scanomat is bezig een koffiezetsysteem te ontwikkelen dat aangesloten wordt op de waterleiding. Met behulp van een smartphone kan u simpelweg kiezen welke koffie u wenst. Het enige wat u nog moet doen is de tas onder het apparaat plaatsen. Wat een keukentoekomst.

Geen tijd of zin om boodschappen te doen? Chinezen zijn volop bezig een 3D-printer te ontwikkelen waarmee u voedsel kan printen. In het toestel zelf zitten suiker, proteïnen en koolhydraten verwerkt waardoor uw voedsel ook effectief eetbaar is. Of het ook smakelijk is, laten we in het midden.

  • Bron: weekend.knack
  • bron: Scanomat koffie
  • Bron: nationalgeographic

De toekomst van de keuken is ecologisch

Middenin deze gesofisticeerde toekomstige keuken wordt rekening gehouden met het toekomstig watertekort. De afwasbak krijgt twee afvoersystemen: een voor herbruikbaar en niet-herbruikbaar water. En de vaatwas zal gerecycleerd herbruikbare water gebruiken. Geen overdreven verspilling meer.

Wetenschappers en bedrijven hopen om binnen hoogstens tien jaar deze 2.0 keuken te kunnen introduceren. Terwijl kan u op de Bosbeke blijven rekenen voor uw kwalitatieve keuken die steeds voldoet aan de keukentrends en handige oplossingen die u wenst.

terug