Kies de keuken die bij u past met dit 4-stappen plan

Verbouwen, bouwen of gewoon aan een nieuwe keuken toe? Er zijn oneindig veel mogelijkheden bij het kiezen van uw keuken. Omdat u dikwijls het bos door de bomen niet meer ziet, helpen we u in dit 4-stappen plan graag op weg naar het kiezen van de perfecte keuken voor in uw woning.

Wat is uw keukengebruik?

Het eerste wat moet bekeken worden alvorens u een keuken kunt beginnen kiezen, is uw keukengebruik. Iedereen gebruik zijn keuken op een andere manier. De ene gebruikt de keuken waarvoor deze dient, eten maken en afwassen. Voor anderen is de keuken veel meer dan een plaats waar eten wordt gemaakt en is het echt een deel van de leefruimte.

Afhankelijk van uw keukengebruik kan u al een eerste stap zetten naar u ideale keuken. Is het de bedoeling dat de keuken een deel van uw living wordt of dat deze in een aparte kamer staat? Het oplossen van deze eerste vraag is belangrijk om verder te gaan in uw keukenkeuze.

Hieronder zijn voorbeelden te vinden gemaakt door de Bosbeke van elk van de mogelijkheden. Bekijk gerust het volledige keukenproject. 

  • strakke tijdloze keuken de Bosbeke
  • landelijke keuken in massieve eik de Bosbeke


Kies uw keukenopstelling

Eens u de beschikbare ruimte voor uw keuken weet kan u een keukenvorm gaan kiezen. Deze bestaan uit een L-vorm, G-vorm, U-vorm of I-vorm. De vormkeuze is afhankelijk van de beschikbare ruimte in uw woning en van uw persoonlijke keuze. De ene werkt liever in een keuken dat uit 1 deel bestaat, de andere heeft liever een U-vormige keuken.

De bekendste vorm is de L-vormige keuken. De meeste woningen hebben voldoende ruimte voor een L-keuken en bovendien heeft u met deze vorm veel kastruimte, aangezien u aan twee muren kasten kunt hangen. De L-vormige keuken is ook een die zich makkelijk kan aanpassen aan de grootte van uw ruimte. U maakt de keuken zo groot als u wil. Een L-vormige keuken met slechts 2 kasten aan de tweede muur is ook een L-keuken.

Voor de grote ruimtes en gezinnen die zeer veel kastruimte nodig hebben is er de U-vorm en de G-vorm. Hierbij zijn drie tot vier muren beschikbaar voor kasten.

Als laatste is er nog de I-vorm. In deze keukenopstelling bestaat de keuken in een recht vlak, tegen één muur. Deze vorm wordt meestal gebruikt in kleinere woningen zoals appartementen of studio’s, waar u minder ruimte hebt om een grote keuken te plaatsen. Echter wordt deze keuken ook in open keukens gebruikt waardoor de keuken nog meer wordt geïntegreerd in de leefruimte.

De organisatie van uw keuken

Om ergonomisch te werken en een teveel aan verplaatsen te vermijden, is het belangrijk uw keuken praktisch in te richten. Specialisten hebben bepaald dat in elke keuken - onafhankelijk van grootte, uitzicht of gebruik - er drie delen zijn waar het keukengebruik zich afspeelt: de spoelbak, het fornuis en de koelkast. Deze drie delen vormen een denkbeeldige driehoek die men de “werkdriehoek" noemt. Om nodeloze verplaatsingen te vermijden en ervoor te zorgen dat alles vlakbij is, hebben die specialisten de maximale omtrek van deze driehoek bepaald op 7 meter.

  • werkdriehoek keuken de Bosbeke
  • werkdriehoek keuken de Bosbeke
  • werkdriehoek keuken de Bosbeke
  • werkdriehoek keuken de Bosbeke

Kies uw keukenstijl en bijhorende faciliteiten

Eens de vorm, de organisatie en de keukenruimte is beslist moet uiteraard de keuken zelf nog gekozen worden. Voor de meeste mensen is dit de moeilijkste keuze door het oneindig aantal mogelijkheden.

Met een houten keuken kan u alle kanten uit. Het is tijdloos en kan gebruikt worden in elke stijl. Afhankelijk van de handgrepen en de ornamenten creëert u meteen een landelijke, strakke of tijdloze keuken. Bekijk gerust enkele projecten van de Bosbeke en laat u inspireren om uw ideale keuken te vinden.

  • greeploze eiken keuken de bosbeke
  • modern landelijke keuken de Bosbeke
  • standaard eiken keuken de Bosbeke


de Bosbeke

Maak gerust een afspraak bij De Bosbeke en wij bekijken samen met u wat de mogelijkheden zijn op basis van uw budget, ruimte en voorkeuren.

terug