Keukentrends 2017

Een nieuw jaar, nieuwe keukentrends. Wat kan u verwachten van de keuken in 2017? Hieronder geven we u graag enkele keukennieuwtjes mee.

 

greeploze eiken keuken de bosbeke.jpg

TREND 1: De zwevende keuken 

Een tweetal jaar geleden werd de greeploze keuken gebombardeerd tot het nieuwe moderne keukendesign. Nog steeds is de greeploze keuken populair en dus ook de keukentrend in 2017. Maar in 2017 wordt deze minimalistische keukentrend nog meer doorgevoerd door de zwevende keuken.

Bij een zwevende keuken raken de keukenblokken de grond niet en hangen de keukenkasten boven de muur zonder gebruik te maken van poten. Een zwevende keuken brengt enkele voordelen met zicht mee:

  1. Er wordt een doorstroming van licht gecreëerd en zo vergroot het ruimtelijk gevoel.

  2. Zwevende kasten zorgen voor een luxueze uitstraling van de keuken.

  3. Zwevende kasten maken het niet alleen veel makkelijker om te kuisen, maar de kasten beschadigen is eigenlijk ook zo goed als onmogelijk.


TREND 2: Bredere kasten en lades

Samenhangend met de eerste keukentrend worden de lades en kasten niet alleen zwevend maar ook breder. In het verleden waren vierkante en verticale keukenkasten nog veel in trek, maar er is een duidelijke verschuiving zichtbaar richting horizontale keukenkasten en -lades.

Door brede kasten en lades creëert u meer opbergruimte maar de ruimte die er is wordt ook efficiënter benut. Daarnaast zijn er minder kasten en lades in de keuken, waardoor deze ook direct verfijnder en strakker oogt. 

TREND 3: Massief eiken keukens

Hout, het is het materiaal van de Bosbeke. Hout, is al altijd populair, het is nooit echt weg geweest en ook dit jaar is het er opnieuw.

Een houten keuken of het gebruik van hout elementen in de keuken is altijd al populair geweest maar nu wordt het gebruik van echt, natuurlijk hout zoals massieve eik de keukentrend in 2017. de Bosbeke maakt al 2 generaties lang keukens in massieve eik. Daarom werken we bij de Bosbeke met de hoogste kwaliteit op onze keukens. Wij bieden keukens aan in hun natuurlijke kleur of met andere kleurelementen. Neem gerust een kijkje bij onze projecten.

 

greeploze eiken witte keuken de bosbeke.jpg

TREND 4: Loft keuken

Vorig jaar haalden we het al aan in de blogpost over de keukentrends van 2016, de loft keuken. Ook dit jaar is de loft keuken nog populair. Aangezien woonkamer en keuken meer en meer een geheel vormen, kan u de keuken tegenwoordig door een grote ruimte laten lopen.

Doorgaans spreken we van een loft als het huis een één open ruimte betreft. Die ruimte kan vervolgens geheel naar eigen inzicht worden ingericht. Kies bijvoorbeeld voor een keuken tegen de volledige muur en leg een rechte keuken aan. Of plaats de keuken in het midden van de loft. Bekijk onze keukenprojecten en laat u inspireren.


TREND 5: De pop-up dampkap

Dampkappen bestaan er in alle grootes, materialen en vormen. De nieuwste dampkap trend van 2017 is de pop-up afzuigkap.

Omdat de dampkap nu niet het meest sexy keukenonderdeel is, wordt er in 2017 ook aandacht besteed aan het design van de afzuigkap. Zo komen we dan bij de pop-up afzuigkap. Deze dampkamp is enkel zichtbaar als deze gebruikt wordt. Het is dus eigenlijk een afzuigkap die meestal buiten beeld is in de keuken. Daarnaast kan dit type afzuigkap de kookdampen en kooklucht nog beter en efficiënter afvoeren dan een normale dampkap. De afzuigkap wordt weggewerkt in het werkblad van de keuken direct naast of achter de kookplaat.

De afzuigkap heeft een meganisme waardoor deze uit het werkblad naar bovenkomt op het moment dat deze het werk moet gaan doen. In plaats van het afvoeren van de dampen die tijdens het koken vrijkomen aan de bovenkant, zuigt dit type pop-up afzuigkamp met een krachtige afzuiging de dampen weg aan de zijkant van het kookgedeelte.

De voordelen van een eikenhouten werkblad

Bij de Bosbeke brengen we hout tot leven. Al onze keukens en meubels worden op maat vervaardigd uit massief eikenhout. Deze duurzame houtsoort wordt vervolgens grondig behandeld met een hoogwaardige olie en zo bestand gemaakt tegen warmte, krassen en intrekkend vocht en vuil. Bovendien heeft u ook de uiteindelijke kleur in de hand.

Wanneer u een keuken zoekt met een natuurlijke en warme uitstraling, dan opteert u best voor een houten werkblad. We kozen niet voor niets voor eikenhout. Deze houtsoort beschikt namelijk over de perfecte dichtheid voor een werkblad.

Het grootste nadeel van een houten werkblad is dat u de behandeling best een aantal keer per jaar herhaalt. Alleen zo voorkomt u dat er zich krassen of vlekken vormen in het hout. In het slechtste geval kan echter geopteerd worden om het hout op te schuren, waardoor beschadigingen weggewerkt kunnen worden. Enkele handige onderhoudstips vindt u alvast in deze blogpost

  • moderne greeploze keuken de bosbeke.jpg
  • pop-up afzuigkap de bosbeke.jpg

 
Interesse in meer nieuwe keukentrends?
Maak vrijblijvend een afspraak met de Bosbeke en we bekijken samen de mogelijkheden die voldoen aan uw wensen!

terug