Keuken met downdraft dampkap

De downdraft dampkap is het nieuwste op het gebied van dampkappen. Deze afzuigkap zit verwerkt in het werkblad waardoor u deze enkel ziet als u kookt. Hiermee is het een stijlvol alternatief voor de traditionele afzuigkappen die altijd in het zicht hangen. In dit artikel vindt u de voor- en nadelen van een downdraft dampkap.

 

 • imgp63461.jpg
 • imgp634511.jpg
 • imgp635211-1.jpg

Hoe werkt een downdraft?

De downdraft afzuigkap wordt vlakbij de kookplaat in het werkblad verwerkt. Via het display kunt u de dampkap automatisch omhoog laten komen en zelf de hoogte instellen. Zo'n 40 centimeter boven het keukenblad is een ideale hoogte om ervoor te zorgen dat de lucht die wordt geproduceerd tijdens het koken efficiënt wordt afgevoerd. De lucht kan op twee manieren worden afgevoerd: via een afvoer naar buiten of via recirculatie waarbij de lucht wordt gefilterd en dan terug de keuken in wordt geblazen. De tweede optie maakt iets meer lawaai en daarnaast dient i de koolstoffilters regelmatig te vervangen.

 

 

Voordelen van downdraft

 • De dampkap is enkel zichtbaar tijdens het koken en neemt relatief weinig plaats in
  U houdt de ruimte boven het werkblad mooi open waardoor dit ideaal gecombineerd kan worden met een kookeiland.
 • Het zorgt voor een luxe uitstraling
  Dit systeem staat heel mooi in moderne, greeploze keukens. Ook in houten keukens kunnen dampkappen in het werkblad verwerkt worden. Bekijk ons portfolio voor een voorbeeld en inspiratie.
 • Het is eenvoudig schoon te maken
  Doordat het oppervlakte van de downdraft glad is, veegt u 'm na het koken makkelijk schoon met een vochtig doekje.
 • Minder lawaai
  Doordat de dampkap een stuk lager zit dan traditionele dampkappen, heeft u minder last van het geluid aangezien u er verder vandaan staat.
 • Snelle afzuiging
  De downdraft staat dichterbij de pannen waardoor de lucht sneller kan worden afgevoerd voordat het kans krijgt zich te verspreiden.
imgp630711.jpg

Nadelen van downdraft

 • Het is lastig om een downdraft dampkap in een bestaande keuken in te bouwen, aangezien er daar een uitsparing voor moet worden gemaakt in het keukenblad. Uiteraard is dit geen probleem voor nieuwe keukens en wij helpen u hier graag om dit te realiseren. Bekijk dit project ter inspiratie of neem direct contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.
 • Het is relatief duur ten opzichte van de meeste traditionele dampkappen.
 • U heeft minder kastruimte door de motor die onder het werkblad gemonteerd wordt.

 

Keuken op maat met downdraft

Wilt u ook graag een downdraft dampkap of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan eens langs in onze showroom of neem contact op via onderstaand formulier. We helpen u graag bij het vinden van de ideale dampkap, passend bij uw stijl, budget en wensen.

Laat u alvast inspireren door onze eerder gerealiseerde keuken met downdraft dampkap

 
Terug