Keukentrends 2018

We naderen het einde van 2017. Keukens worden stilaan in gereedheid gebracht om een waar feestmaal voor te bereiden tijdens de kerstdagen. Daarnaast wordt het hoogtijd om eens een blik te werpen op wat voor nieuws we mogen verwachten in 2018. Zoals elk jaar staan er ons weer enkele nieuwe trends te wachten voor de inrichting van uw keuken. Wij bij de Bosbeke brengen alvast graag de opvallendste nieuwe trends voor u in kaart.

Uw keuken is een plek waarin u meer doet dan koken - de Bosbeke

Trend 1: binnenshuis tuinieren

Gezonder en bewuster omgaan met voeding wint al enkele jaren aan belang. Steeds meer mensen leggen een eigen moestuin aan met verse groenten en kruiden. Daarnaast zien we vaak dat de moestuin binnenshuis wordt gebracht.

Al ooit van de term “indoor gardening” gehoord? Dit slaat op het houden van voornamelijke verse kruiden en kleinere groenten in uw huis. Handig voor mensen die klein wonen of geen tuin hebben! Peterselie, kerstomaatjes of de klassieke basilicum? Allemaal zijn ze geschikt om in uw keuken rustig te laten groeien.

U kunt de bakjes in uw op maat gemaakte keuken laten wegwerken. Zo geeft u niet alleen kleur aan uw keuken, u haalt er ook de natuur mee in huis.

Trend 2: een keuken dient om in te leven

Een keuken is al lang niet meer puur de ruimte waarin enkel maar eten klaargemaakt wordt. We ontvangen er onze gasten, onze kinderen spelen er of maken er hun huiswerk onder toezicht van de kokende ouders. De keuken neemt stilaan meer en meer de rol van centrale ruimte over van de woonkamer. Beide ruimtes lopen dan ook vaker in elkaar over.

We zien dat een keuken steeds vaker wordt ingericht om meer activiteiten toe te laten. Naast het feit dat de keuken en woonkamer steeds vaker één geheel vormen, zien we dat mensen kiezen voor keukeneilanden of barelementen. Die doen zowel dienst als plek om eten klaar te maken, als om te aperitieven of werken met de laptop. Een uitnodigende houten eettafel wordt ook vaker in de keuken geplaatst, in plaats van een aparte eetkamer.

  • Keuken en woonkamer lopen in elkaar over - de Bosbeke keukentrends
  • durf voor zwart te kiezen in uw keuken op maat bij de Bosbeke

Trend 3: meer spelen met kleur

Jarenlang koos de meerderheid standaard voor natuurlijke lichte kleuren of wit in de keuken. De laatste jaren zien we dit steeds vaker veranderen en dat lijkt zich te gaan doorzetten in 2018. We zien mensen kiezen voor zwart. Het oogt strak, stijlvol en is makkelijk te combineren met verschillende elementen, gaande van een natuurstenen werkblad tot klassieke koperen sanitair.

Daarnaast zien we nog twee uiteenlopende stromingen. Enerzijds kiezen velen voor één kleur. Gedaan met het combineren van verschillende schakeringen en tinten dus. Dit terwijl we anderzijds zien dat er steeds vaker gekozen wordt voor de combinatie van verschillende materialen en kleurschakeringen. Denk maar aan een donker werkblad, gecombineerd met een witte afwasbak en massief houten keukeneiland.

Aan u de keuze bij welke stroming u zich aansluit. Weet dat de kleur moet passen bij de rest van uw interieur, uw smaak en u best kiest voor een tijdloze optie. U wilt namelijk niet jaarlijks uw keuken onder handen nemen.

Trend 4: Meer natuurlijke elementen

Een vreemde term die steeds vaker de kop opsteekt, maar waar u mogelijk nog niet van gehoord heeft, is ethnic nature. Deze trend haalt haar inspiratie uit etnische culturen en de natuur uit meer exotische gebieden. Het ligt in het verlengde van de bredere hang naar meer natuurlijke elementen.

We zien dat steeds vaker natuurlijke kleuren en grondstoffen worden gecombineerd met meer moderen, industriële invloeden. Groene, matte kleuren worden zo vermengd met ruw hout met duidelijke nerfstructuren, marmer, beton en ijzeren elementen.

Trend 5: elektronica van de bovenste plank

Technologie blijft constant in beweging en dat laat zich ook voelen in de keuken. Moderne toestellen vinden stilaan hun weg naar alle keukens, ook die van niet professionele koks. Denk hierbij aan creatief weggewerkte afzuigkappen (die stond vorig jaar ook al in onze trends en is niet van plan snel te verdwijnen), multifunctionele ovens en moderne fornuizen met bijvoorbeeld de nieuwste inductie kookplaten of losstaande kookpitten.

De stoomoven ligt in lijn met onze eerste trend. We willen steeds gezonder leven en koken. Koken met een stoomoven zorgt ervoor dat meer vitamines behouden blijven. Door uw maaltijd traag te stomen, blijven de essentiële voedingsstoffen bewaard.

Losstaande kookpitten hebben dan weer als voordeel dat u over meer plaats beschikt. ZO kunt u meerdere grote potten en pannen opwarmen. Dit kan bijvoorbeeld zeer handig zijn bij het wokken!

 

  • Een keuken als leefruimte: met eiland en zitplaatsen - de Bosbeke
  • Keuken met natuurstenen werkblad en andere natuurlijke elementen - de Bosbeke
  • keuke op maat met de modernste technologische snufjes - de Bosbeke

Bent u ook op zoek naar een nieuwe keuken die beschikt over de nieuwste snufjes en trends? Neem dan vrijblijvend contact op met het team van de Bosbeke via onderstaand contactformulier. Wij bekijken graag uw situatie en ontwerpen zo een keuken op maat die perfect past bij uw wensen en budget.

 
Terug