De juiste greeploze keuken kiezen

Iedereen kent het principe van een greeploze keuken. Bij een greeploze keuken ontbreken de handvaten op de deuren en laden. Een greeploze keuken oogt modern en straalt luxe uit maar is perfect toepasbaar bij elk type keuken.

De greeploze keuken is van alle tijden en is met de jaren enkel maar populairder geworden. De nieuwe technieken blijven zich opstapelen en is er ondertussen al heel wat keuze om uw keuken ‘greeploos’ te maken.

Voordelen van een greeploze keuken

1. Strak en tijdloos

Een greeploze keuken is zoals eerder gezegd van alle tijden. Door het ontbreken van specifieke handvaten is de keuken op slag tijdloos. Toch geeft het greeploze een moderne, luxueuze en cleane look.

3. De keuken lijkt groter

Een greeploze keuken oogt groter doordat er één geheel is. U heeft een kleine keukenruimte? Een greeploze keuken is dus de ideale oplossing om een kleine keukenruimte meteen groter te laten lijken. 

2. De keuken lijkt rustiger

Handgrepen geven uw keuken een ander uitzicht en kan de keuken er dus ook drukker laten uitzien. Met een greeploze keuken ontbreken de handvaten en lijkt uw keuken op slag veel rustiger.

4. Geen haperen en bezeren

Een greeploze keuken heeft geen uitstekende randen of grepen waardoor u niet meer met uw kleren kunt blijven haperen. Daarnaast kunnen kinderen niet meer hun hoofd stoten tegen de uitstekende handvaten. Veiligheid voorop met een greeploze keuken.

Nadelen van een greeploze keuken

1. Zichtbare vetplekken

Doordat u de kasten met de handen vast neemt, worden ze sneller vuil en zijn vlekken zichtbaarder. Daardoor moet de keuken ook iets vaker gepoetst worden.

3. Minder bergruimte

Een greeploze keuken heeft iets minder kastruimte dan een keuken met handvaten. Dit heeft te maken met de greeplijst die net onder het werkblad zit. Bij een greeploze keuken heeft u dus 5% minder kastruimte.

2. Zwaardere kastdeuren

De kastdeuren van een greeploze keuken zijn zwaarder dan die van een gewone keuken. Als u een kast of lade in de volledige breedte open trekt merkt u dat dit veel zwaarder is dan aan de hand van een handgreep.

Soorten greeploze systemen

Er bestaan soorten greeploze systemen voor uw keuken. De keuze die u maakt is afhankelijk van de stijl en gebruiksvriendelijkheid die u verkiest. Graag geven wij u de verschillende greeploze systemen mee.

1. Lange Fronten

Afhankelijk van de stijl van uw keuken kunnen de fronten langer zijn dan de kast zelf. Daardoor kan de kast moeiteloos geopend worden langs onder. Dit zorgt wel voor iets meer gebruikssporen, omdat u de front aanraakt met meerdere vingers.

2. Greeplijsten

Bij een keuken met greeplijsten, wordt er een metalen gleuf tussen de keukenkast en het aanrecht geplaatst. Hierdoor ontstaat er een holte waarmee u de lade of het kastje kunt opentrekken. De metalen profielen zijn dieper gemonteerd, waardoor ze niet zichtbaar zijn aan de buitenkant.

3. Afgeschuinde fronten

Chez afgeschuinde fronten is er geen metalen greeplijst nodig. Door de afschuining is er voldoende ruimte om de kasten en lades open te schuiven. Een extra voordeel is dat vetplekken minder zichtbaar zijn, omdat vingers vooral de achterkant van de front aanraken.

4. Het ingefreesd handvat

Het ingefreesde handvat bestaat uit hetzelfde materiaal en kleur dan de front. Doordat het handvat ingrefreesd is, valt ze nauwelijks op. Bij dit semi-greeploze systeem zijn de vetplekken van vingers minder snel zichtbaar. De vingertippen raken de front niet, maar enkel de ingefreesde ruimte.

5. Tip-on druksysteem

De tip-on methode bevat geen greeplijst, maar de deuren en lades gaan open door tegen de keukendeur of lade aan te duwen. Deze opent dan automatisch. Door het ontbreken van de greeplijst oogt de keuken alleen nog maar strakker.

De Bosbeke Ingelmunster: massief eiken vakmanschap

De Bosbeke se charge de toute l’ébénisterie pour votre habitation. Quel que soit votre style de prédilection, vous pouvez vous adresser à nous pour la création d’un concept complet, allant des cuisines aux portes intérieures, en passant par les tables, les armoires et les dressings. Toutes nos réalisations sur mesure sont fabriquées en chêne massif européen de qualité supérieure. Nous veillons à ce que l’ensemble soit cohérent en concevant ensemble l'intérieur de vos rêves !

Bekijk ook onze andere tips...

Eikenhouten keuken met eethoek

Eiken boekenkast op maat

Een mooie, stijlvolle boekenkast op maat is een sfeermaker in huis en bovendien erg praktisch. In een grote boekenkast kunt u accessoires etaleren, boeken verzamelen, verlichting integreren

Lisez la suite »
Folder De Bosbeke

Vous voulez en savoir plus sur nous et sur notre méthode de travail ? Téléchargez notre brochure et inspirez-vous à n’importe quel moment, sans connexion Internet !