Houten keuken met aardetinten

De geïntegreerde eettafel

Eet u nog steeds in de living als er volk over de vloer komt? De meeste mensen zijn geëvolueerd naar de trend dat er net als vroeger opnieuw in de keuken wordt gegeten. Een aparte eettafel wordt nog steeds gebruikt maar meer en meer worden de eettafels geïntegreerd in het kookeiland. Onder die geïntegreerde eettafels bestaan heel wat variëteiten. Sommigen willen een echte eettafel voor het gezin. Anderen verkiezen een geïntegreerde tafel eerder als plek om te ontbijten of te aperitieven.

Waarom zou ik een eettafel integreren in mijn keuken?

Tegenwoordig heeft elke woning een keuken met een eiland. Vroeger werd een eiland enkel gebruikt bij grote keukenoppervlakten maar meer en meer worden zelfs simpele tafeltjes gebruikt als soort keukeneiland. Het is gewoonweg handig en het maakt de lijn tussen uw open keuken en living duidelijk. 

Na de trend van het keukeneiland zijn we ondertussen aangekomen bij de trend van de geïntegreerde tafel aan het kookeiland. De gewone, onafhankelijke keukentafel is nog steeds populair maar uw tafel integreren in uw keuken opent zoveel moglijkheden en creeërt een apart gevoel. Zo verhoogt het bijvoorbeeld de gezelligheid. Uw gasten en uw gezin zitten namelijk bij u terwijl u in de keuken staat. Op die manier mist u niets van de gesprekken en geniet u van een gezellige avond.

Eindeloos veel keuze tafelgedeeltes 

Iedereen gebruikt het tafelgedeelte naar wens. De meest voorkomende soort geïntegreerde tafel is nog steeds het aanrechtblad dat verder doorloopt waardoor de tafel en het aanrecht een geheel vormen.

Aan de tafel kunt u dan zitten met bijvoorbeeld een aantal barkrukken. Op die manier kan het tafelgedeelte gebruikt worden als tafel, bar, ontbijttafel of om aan te aperitieven.

 

Tegenwoordig worden tafelgedeeltes ook geïntegreerd in de keuken op ongelijke hoogte. Op deze manier sluit de eethoek perfect aan bij de keuken maar de eettafel heeft een normale hoogte waardoor gebruik kan gemaakt worden van standaard stoelen. Bekijk een project van de Bosbeke waarbij een gewone eettafel werd geïntegreerd in de keuken. 

Bij deze variant van de geïntegreerde tafel is er een niveauverschil tussen uw tafel en het kookeiland. Een niveauverschil is minder strak dan één rechte lijn maar het zorgt er wel voor dat u perfect twee materialen met elkaar kunt combineren in uw keuken.

Een eiken keuken met tafelgedeelte 

Een van de grootste voordelen van een geïntegreerde tafel is dat het kan gecombineerd worden met elke keukenstijl. Doordat de keukens van de Bosbeke in massieve eik zijn, en eik bij elke stijl en kleur tafel past, bieden onze houten keukens veel mogelijkheden. Laat u inspireren door enkele projecten van de Bosbeke waarbij een eettafel aan het kookeiland werd toegevoegd.

Geinspireerd door een geïntegreerde tafel in uw keuken? 

U wil graag bekijken wat de mogelijkheden zijn voor uw woning? Prenez rendez-vous en wij loodsen u doorheen de vele keuzes. Samen werken we van begin tot eind aan de perfecte eiken keuken met tafelgedeelte die u wenst. 

De Bosbeke Ingelmunster: massief eiken vakmanschap

De Bosbeke se charge de toute l’ébénisterie pour votre habitation. Quel que soit votre style de prédilection, vous pouvez vous adresser à nous pour la création d’un concept complet, allant des cuisines aux portes intérieures, en passant par les tables, les armoires et les dressings. Toutes nos réalisations sur mesure sont fabriquées en chêne massif européen de qualité supérieure. Nous veillons à ce que l’ensemble soit cohérent en concevant ensemble l'intérieur de vos rêves !

Bekijk ook onze andere tips...

Eikenhouten keuken met eethoek

Eiken boekenkast op maat

Een mooie, stijlvolle boekenkast op maat is een sfeermaker in huis en bovendien erg praktisch. In een grote boekenkast kunt u accessoires etaleren, boeken verzamelen, verlichting integreren

Lisez la suite »
Folder De Bosbeke

Vous voulez en savoir plus sur nous et sur notre méthode de travail ? Téléchargez notre brochure et inspirez-vous à n’importe quel moment, sans connexion Internet !